Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Musíme věřit od první minuty

Sport

  9:57
LONDÝN - Jako jediný z fotbalistů Slavie zná recept na překonání obrany Tottenhamu. Útočník David Střihavka (24), autor jediné branky pražského klubu v prvním utkání na Strahově, má být hlavní zbraní Slavie i v dnešní odvetě Poháru UEFA v Londýně. Navzdory tomu, že kvůli zranění oka nedohrál nedělní ligové utkání.

Útočník Slavie David Střihavka před týdnem proměnil zaváhání brankáře Radka Černého v jediný gól domácích. foto: René Volfík, ČTK

„Je to jen běžný šrám. Ze začátku jsem se bál, aby z toho nebylo vážnější zranění oka, ale naštěstí se tak nestalo. Nebude to pro mě handicap,“ říká Střihavka, jehož tvář „zdobí“ velký monokl.

Zbyla vám před odvetou naděje na postup?

Postup by asi byl velkým překvapením. Chceme ale sehrát důstojnou roli a udělat odvetu zajímavou.

Dá hodně práce zůstat optimistou, když jste první utkání prohráli 1:2?

Musíte od první do poslední minuty věřit. Pokud by někdo myslel, že je to předem ztracené, nemělo by smysl do Londýna jezdit.

Neříkejte, že se vám takové myšlenky nehoní hlavou.

Mně rozhodně ne. Co lepšího může pro fotbalistu být, než si zahrát v Anglii před vyprodaným stadionem.

Jak myslíte, že k utkání přistoupí Tottenham?

Určitě budou chtít rozhodnout co nejrychleji jako se o to snažili už v Praze. Když úvodní tlak ustojíme, věřím, že budeme mít šanci uhrát dobrý výsledek.

Berete jako klíčový útočník odpovědnost na sebe? Právě na vaše schopnosti v ofenzivě bude Slavia spoléhat pravděpodobně nejvíc.

Ano, měl bych ji na sebe vzít. Nejsem už nejmladší, navíc mám něco odkopáno.

A už se vám jednou podařilo na obranu Tottenhamu vyzrát.

Právě, druhý poločas prvního utkání v Praze nebyl z naší strany špatný. Pokud na něj navážeme, věřím, že se dá i s takovým soupeřem hrát. Musíme se prezentovat mnohem lepším výkonem v obraně.

Do Slavie jste v zimě přišel na hostování z anglického Norwiche. Je to pro vás zvláštní pocit, vrátit se v tak krátké době znovu do Anglie?

O tom jsem nepřemýšlel, ale je pravda, že se na utkání hodně těším, vždyť bude určitě vyprodáno. Je navíc docela dost dobře možné, že se na zápas přijede podívat i někdo z Norwiche. Mám tam stále spoustu kamarádů.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...