Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

Myslela jsem, že se mě to netýká, teď někdo zakašle a můžu vyletět z kůže, prozradila tenistka Williamsová

Serena Williamsová reaguje na soupeřky kraťas. foto: ČTK

New York - Pandemie koronaviru obrátila lidem každodenní život vzhůru nohama, uvěznila je v jejich domovech a nová realita doléhá i na sportovce. Slavná americká tenistka Serena Williamsová přiznala, že cítí úzkost. „Každá maličkost mě dovádí k šílenství,“ uvedla třiadvacetinásobná grandslamová šampionka.
  14:05

Veselý v ohrožení? Basketbalisté Fenerbahce museli na testy na koronavirus, lidé z týmu mají příznaky

Nemoc COVID-19 si už celosvětově vyžádala více než 10.000 lidských životů a také mnoho sportovců se musí vyrovnávat s nejistotou. Nevědí, co čeká jejich sport ani je samé.

„Ze začátku jsem si říkala: ‚Ale co, tohle se mě nijak netýká‘,“ popisovala Williamsová v sérii videí na mobilní aplikaci TikTok. Ukázala tam, jak po zrušení turnaje v Indian Wells procvičovala vyhýbání se sociálnímu kontaktu.

Serena Williamsová reaguje na soupeřky kraťas.
Serena Williamsová v akci během semifinále US Open.

„Tohle první zrušení vedlo k dalším a dalším a z toho všeho vznikla úzkost, kterou teď cítím. Můžu vyletět z kůže, když někdo kolem mě kýchne nebo zakašle,“ řekla osmatřicetiletá hrající legenda.

Zatímco miliardy lidí na světě trpí kvůli rychlému šíření viru podobnými obavami jako Williamsová, situace má také vliv na sportovce, kteří doufali v účast na letošních olympijských hrách. Tisíce uchazečů o start v Tokiu nyní žijí v nejistotě, protože mnoho kvalifikačních turnajů bylo odloženo či zrušeno.

Proto například olympijský výbor USA začal v tomto období věnovat výraznější pozornost duševnímu stavu svých sportovců. „Pracujeme na tom, abychom s nimi komunikovali a abychom je z hlediska duševního zdraví co nejvíce podpořili,“ uvedla šéfka olympijského výboru USA Sarah Hirshlandová.

Americký olympijský výbor v pátek podpořil stanovisko MOV, který i za současné pandemie trvá na tom, že olympijské hry v Tokiu začnou podle plánu 24. července.

Autor: