Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Na 15 km klasicky doběhl Bauer čtvrtý, vyhrál znovu Northug

Sport

  16:17
Oberhof - Český běžec na lyžích Lukáš Bauer obsadil čtvrté místo v závodě na 15 km klasicky, který se dnes jel v rámci Tour de Ski v Oberhofu, a stejná pozice mu patří i po druhém dílu prestižní série. Pro dvaatřicetiletého běžce to je zatím nejlepší výsledek v sezoně.

Lukáš Bauer. foto: ČTK

Z vítězství se radoval Petter Northug, jenž už kraloval pátečnímu prologu. Bauer na norského lídra ztrácí 2,4 vteřiny.

Na svoji elitní trať, ze které má stříbrné medaile z mistrovství světa i olympijských her, vyrazil Bauer jako sedmý s mankem 22 sekund na Northuga, brzy se ale početné pole sjelo dohromady. Před polovinou předepsané distance zkusil nastoupit Fin Matti Heikkinen, dva kilometry před cílem jej ale největší favorité vedeni Bauerem a Maximem Vylegžaninem dostihli.

Trojnásobný mistr světa z Liberce Northug se ještě v posledním stoupání držel na konci první desítky, mohutnými odpichy se ale v cílové rovince těsně dostal i před Vylegžanina a vyhrál již pátý závod sezony. Před Bauerem udržel pozici na stupních vítězů Heikkinen.

Z dalších českých reprezentantů skončil s minutovou ztrátou Martin Koukal čtyřicátý, o šest míst za ním doběhl Martin Jakš, Dušan Kožíšek obsadil 54. a Jiří Magál 57. příčku. Již více než tři minuty ztrácejí 70. Milan Šperl a 71. Aleš Razým.

Tour de Ski pokračuje znovu v neděli, kdy na lyžaře čeká v Oberhofu sprint klasickou technikou.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...