Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Jaké jsou zakázané otázky pro Bolta? Pořadatelé udělali seznam

Sport

  11:04
Neptejte se ho na zranění ani tréninkového parťáka Blakea. Pořadatelé mítinku na Kajmanských ostrovech, kde Usaina Bolta na stovce čeká první ostrý start v sezoně, pro novináře vymysleli seznam "zakázaných" otázek. Požadavek jamajského sprintera to prý ale nebyl.

Usain Bolt foto: Reuters

"Usain o to ale nikdy nežádal a odpoví na všechny otázky jako obvykle," nechal se slyšet agent jamajského sprintera Ricky Simms.

Pořadatelé mítinku na Kajmanských ostrovech zatím dělají fenomenálnímu Jamajčanovi "medvědí službu". Bolt si vždycky zakládal na své otevřenosti, vstřícném přístupu nejenom k fanouškům, ale také ke sponzorům a médiím.

"Na Zlaté tretře s ničím podobným nikdy nebyl žádný problém, a to při jeho uplynulých šesti startech v Ostravě došlo i na méně příjemné otázky. Vždycky je s úsměvem zodpověděl," říká Karel Tejkal, mluvčí největšího atletického mítinku v Česku.

Zatímco čeští pořadatelé mají s jamajskou hvězdou bohaté zkušenosti, organizátoři v George Townu ji přivítají poprvé. A možná trochu naivně se mu snaží co nejvíc zpříjemnit jeho pobyt.

Zvlášť, když v posledních dnech musel odříct start na oblíbeném domácím mítinku v Kingstonu. "Bylo to lehčí zranění z tréninku," vysvětlil před pár dny Bolt.

Středeční stovku by však měl absolvovat bez omezení. "S trenérem jsme se shodli, že bych měl jet a závodit."

Letos už absolvoval tréninkovou čtvrtku i exhibičních 150 metrů na pláži Copacabana v dějišti příštích olympijských her, v Riu de Janeiro. Teď ho čeká první sprint. A před ním tisková konference.

Ticho na ní zcela jistě nebude, kromě zakázaných otázek nabídli pořadatelé mítinku novinářům i ty doporučené. Třeba: Jak jste se připravoval na závody na Kajmanských ostrovech? Kdo je váš největší fanoušek? Budete mít možnost víc si prohlédnout náš ostrov? Jak důležití jsou pro vás fanoušci?

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...