130 let

Milan Baroš v utkání se San Marinem | foto: ČTK

Na hattrick jsem nemyslel

Sport
  •   10:39
LIBEREC - Návrat do národního týmu si útočník Milan Baroš (24) užíval. Málem dosáhl na hattrick, připravil gól pro Jana Kollera. „Jsem spokojený, po zranění se cítím dobře. Gólů si cením, i když přišly proti slabšímu soupeři,“ řekl Baroš, jenž oblékl reprezentační dres poprvé od MS v Německu.

Jste s návratem spokojený?
Mám vlastně začátek sezony. Odstartoval jsem ji dobře, snad to bude pokračovat a další zranění se mi vyhnou.

Měl jste velkou chuť do hry?
Vy děláte, jako bych tady dva roky nebyl. Hrál jsem naposledy proti Itálii, to přece není dávno.

Do zápasu jste ale vlétl s enormním nasazením. Hlad po gólech z vás očividně čišel...
Když útočník vidí, že ty góly může dát, tak to zkouší. I když promočený terén ubíral síly, cítil jsem se dobře. Tak proč si nezaběhat i s takovým soupeřem?

Lákal vás hattrick?
Na ten jsem ani nemyslel. Byl jsem rád, že zápas takhle probíhá, že se nikdo nezranil. Dal jsem dva góly, to je taky pěkné.

Hrál jste někdy proti slabšímu soupeři?
Třeba Andorra byla podobná. Ono je někdy těžší se prosadit proti takovému soupeři než v normálním zápase. Byli v jedenácti zalezlí ve vápně, není moc prostoru.

Sedí vám zápasy proti outsiderům?
Mají právo hrát kvalifikaci. Myslím, že podobné zápasy jsou zbytečné. Soupeře to nemůže bavit. Cestovat takovou dálku, pak tady dostat sedm gólů. To musí být skličující. Ale přihlásili se, zápas se musel odehrát.

Co je nejtěžší na takovém utkání?
Osobně tyto zápasy nepodceňuji. Je to další mezistátní zápas, i góly se počítají. Myslím, že hodně lidí řekne, že je těžké se koncentrovat, ale i na tyto zápasy se musí hráč koncentrovat a jít naplno, I takoví soupeři můžou fotbal znepříjemnit.

Nelitoval jste s přibývajícími gólu trochu soupeře?
Kdepak, hledím si svého výkonu. Nemůžu sledovat, jestli ti kluci jsou smutní. Mám cíl se dostat na mistrovství Evropy, každý gól může hrát roli.

Kouč Brückner poslal do hry tři útočníky. Jak se vám dohromady spolupracovalo?
Já s Dinem (pozn. přezdívka Jana Kollera) jsme hráli na hrotu, sbíhali si pro míče a sklepávali je pro druhou vlnu. Kulič to měl oběhat pod náma.

Vyhovovalo vám to?
No, proti takovému soupeři... Kombinací moc nebylo, do brejků se chodit nedalo. Byl to jednotvárný fotbal.

Zhatil plány na vyšší skóre těžký terén?
Postupem času byl trávník hodně podmáčený. Ani kolíky nepomáhaly, klouzalo to hodně. Kdyby nepršelo, možná by padlo gólů víc.

Autor:
  • Mohlo by vás zajímat