Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Na medaili máme, věří na halovém ME čtvrtkařky Hejnová s Rosolovou

Sport

  22:00
GÖTEBORG (Od zpravodaje ve Švédsku) - Zuzana Hejnová obsadila mezi semifinalistkami čtyřstovky na halovém ME v Göteborgu druhé místo, Denisa Rosolová doběhla třetí. O stejný výsledek se chtějí české čtvrtkařky porvat i v nedělním finále. "Budeme bojovat," slíbily.

Denisa Rosolová. foto: ČTK

Zuzano, zlepšila jste si osobák o sekundu, tlačila se na Britku Shakesovou-Draytonovou. Nebylo to příliš brzo?
Hejnová: Já myslím, že ne. No neběžte za ní, když to takhle hezky jede. Běželo se mi dobře, konečně jsem měla někoho před sebou, kdo běžel takové moje tempo a nemusela jsem si ho udávat sama. Zároveň jsem se s nikým nemusela strkat, takže pro mě byl ideální běh. Vzhledem k tomu, že jsem neviděla, kdo je kde za mnou, tak jsem s ní běžela až do konce a nepouštěla to.

A těch vám zbylo kolik?
Hejnová: Nějaké jo, úplně jsem necílovala. Věřím, že když se závod bude vyvíjet podobně i ve finále, můžu běžet kolem tohoto času a možná i líp.

Překvapil vás ten čas?
Hejnová: Hodně, nečekala jsem to. Říkala jsem si, že formu mám, že bych mohla běžet kolem 51,5 sekundy. Ale tohle? To jsem fakt nečekala. A myslím, že ani trenér. Takže hezkej závod.

A co ten váš, Deniso?
Rosolová: Já jsem šetřila síly vzadu. Musím se podívat na video, kdo to tam do mě strkal. Já jsem do nikoho nešla a dostala jsem loktem. Musím si to s ní vyřídit. Aby si někdo vybíhal do vnější dráhy, to se nedělá.

Chtěla jste být dřív na první dvoustovce?
Rosolová: Asi o trošičku lépe jo. Bohužel jsme tam přiběhly v chumlu, já jsem se netlačila k lajně a musela jsem si to oběhnout.

A pak jste musela hodně upalovat za Francouzkou, která byla před vámi.
Rosolová: Já jsem se nebála, že ji nedohoním, na to jsem si věřila. Ale stálo mě to zbytečně hodně sil. A taky mě mrzí mě, že nás nerozdělily jednu a jednu do různých běhů.

Proč?
Hejnová: Mně to vůbec není jasné:
Rosolová: Stát se to může.
Hejnová: Bylo to dané tím, že jsem postoupila z prvního běhu, takže jsem byla nasazená jako favoritka, a Denča z druhého místa, tak nás dali dohromady.
Rosolová: Dělá se to, že se závodnice z jednoho státu rozdělí.

A teď už budete pokukovat po medaili?
Hejnová: Finále bude zase úplně něco jiného, je tam bláznivá Rumunka Morosanuová, která to vždycky napálí, takže se to může vyvinou jinak. Těžko předpovídat, na medaili ale je a budeme o ni bojovat. Souhlasíš samozřejmě, že?
Rosolová: Souhlasím, je na ni. Snad mám lepší formu než v Istanbulu.

Filip Grim (fil)Vložil: fil

Autor:

Vila z 30.let
Vila z 30.let

Havlíčkova, Kostelec na Hané, okres Prostějov
4 190 000 Kč