Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Na MS superbiků v Brně upadl Jakub Smrž už v první zatáčce

Sport

  13:19
BRNO - První jízdu mistrovství světa v Brně superbiků vyhrál třiadvacetiletý britský jezdec Jonathan Rea na hondě před vedoucím jezdcem seriálu Italem Maxem Biaggim na aprilii. Smůla provázela jediného českého zástupce v seriálu Jakuba Smrže, který se ocitl hned v první zatáčce po startu v pádu tří jezdců na chvostu pelotonu a závod pro něj předčasně skončil. Druhá jízda startuje v 15:30.

Jakub Smrž. foto: ČTK

Druhý závod

Druhou jízdu mistrovství světa superbiků v Brně vyhrál Ital Max Biaggi.

Jakub Smrž stejně jako v úvodní jízdě upadl a závod nedokončil.

Smrž, který před brněnským závodem vyměnil motocykl Ducati za Aprilii RSV4, odstartoval do první jízdy jako poslední z jednadvaceti jezdců a jeho naděje skončila po několika stovkách metrů v kačírku. Kromě Smrže se v hromadném pádu ocitli ještě Němec Max Neukirchen a Australan Chris Vermeulen, kteří rovněž nepokračovali v závodě.

Pád postihl také Itala Lucu Scassu, problémy s motocyklem ve velkém vedru přinutily zajet předčasně do depa Brita Leona Camiera a také Itala Lucu Scassu.

Max Biaggi.

Nejrychlejší start do závodu měl vedoucí jezdec seriálu Ital Max Biaggi, za kterého se zavěsili dva Britové Jonathan Rea a vítěz superpole Cal Crutchlow. Těsně před průjezdem prvního kola Biaggiho předstihl Rea, jenž diktoval z prvního místa tempo závodu až do cíle.

Velmi dobře si vedl po dvou pádech v sobotním superpole Japonec Norijuki Haga, který sice vyjížděl do závodu až ze čtvrté řady, postupně se však probojoval na šesté místo.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...