Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Na prokletí titulní stránky doplatila další atletka

Sport

  17:50
TEGU - Prokletí titulní stránky oficiálních programů na mistrovství světa v atletice stále funguje. Další obětí se dnes stala favorizovaná kubánská trojskokanka Yargelis Savigneová, která kvůli zranění odstoupila v průběhu finálové soutěže. Místo boje o třetí titul za sebou obsadila jediným platným pokusem z první série dlouhým 14,43 metru šesté místo. Vyhrála Ukrajinka Olha Saladuhová výkonem 14,94.

Trojskokanka Savigneová. foto: Reuters

Fotografie na obálce programu šampionátu nosila stoprocentně smůlu úvodní čtyři dny. Všechny hvězdy, které organizátoři takto poctili, potkal nezdar.

Australský tyčkař Steven Hooker pronásledovaným zraněním neskočil v kvalifikaci svou základní výšku, jeho kolegyně Ruska Jelena Isinbajevová skončila ve finále překvapivě bez medaile až šestá, jamajský fenomén Usain Bolt byl ve finále běhu na 100 metrů diskvalifikován za předčasný start a Kubánce Dayrona Roblese potkal stejný osud po vítězství v závodu na 110 metrů překážek kvůli kontaktu se soupeřem.

Prokletí se zatím vyhnula jen Ruska Olga Kaniskinová, která na obálce figurovala ve středu, kdy byl na programu pouze závod v chůzi žen na 20 km. Kaniskinová v němž získala třetí zlatou medaili v řadě.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!