Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Na závodníky dnes čeká klíčová časovka

Sport

  13:54
MONTLUÇON/PRAHA - Včerejší etapa z Roanne do Montluçonu pravděpodobně nevyvolala mezi závodníky takový rozruch, jaký přijde dnes. Čeká je totiž časovka, jež může o mnohém rozhodnout. Specifický závod, při němž cyklisté jedou pouze sami za sebe, totiž může před závěrečnou etapou přinést zajímavé změny pořadí na špici.

Letošní Tour se blíží ke konci. foto: ČTK

Druhá nejkratší etapa může být důležitá i pro českého jezdce Romana Kreuzigera. Může totiž být jednou z posledních šancí, jak zaútočit na bílý trikot. "K vítězství však má blíže Andy Schleck. Navíc na mě v první časovce najel asi minutu. I on ale může mít špatný den,“ uvedl český cyklista.

Včera kraloval domácí outsider Chavanel, rovinatou etapu vyhrál díky povedenému úniku francouzský jezdec Sylvain Chavanel. Čelo celkového pořadí se však nezměnilo, stále vede Španěl Carlos Sastre. Roman Kreuziger se drží na třináctém místě. Náskok Andyho Schlecka v čele souboje o bílý trikot však nijak nestáhl.

"Nebyla to ale moc klidná etapa, naopak. Byla nejhorší v celém závodu. Jelo se strašně – osmdesát kilometrů totální cyklistika, potom ujela čtveřice a pokračovalo to jejich stíháním,“ popsal první polovinu etapy Kreuziger.

Chavanel dotáhl k úspěšnému konci únik, do nějž se spolu s krajanem Jeremym Royem pustili zhruba devadesát kilometrů před cílem. Všichni favorité dojeli s pelotonem 73 sekund za vítězem.

V časovce bude Sastre hájit žlutý trikot před Lucemburčanem Frankem Schleckem, Rakušanem Bernhardem Kohlem a Australanem Cadelem Evansem. Všichni mají na Sastreho ztrátu kolem minuty a půl.

Autoři: