Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Nadal prý finále DC nestine. Vrátí se až v prosinci

Davis Cup

  14:21
ABÚ ZABÍ - Španělský tenista Rafael Nadal finále Davisova poháru s Českou republikou, které se odehraje 16. až 18. listopadu v Praze, pravděpodobně nestihne. Bývalý první hráč světa se podle agentury AP vrátí na kurty po dlouhé pauze zaviněné zraněním kolena až v prosinci na exhibici v Abú Zabí.

Španělský tenista Rafael Nadal s kartami, na kterých je vyobrazeno jedenáct jeho grandslamových triumfů foto: Reuters

Šestadvacetiletý Nadal nehraje od nečekané porážky s Lukášem Rosolem ve druhém kole červnového Wimbledonu. Světovou čtyřku trápí natržený patelární vaz a zánět v levém kolenu. Podobné potíže měl už v minulosti. Před třemi lety kvůli nim nehrál dva měsíce a vynechal kompletní sezonu na trávě. O Nadalově startu na exhibičním turnaji v Abú Zabí informovali organizátoři.

Akce se uskuteční od 27. do 29. prosince a představí se ní také první hráč světa Novak Djokovič ze Srbska a olympijský vítěz Brit Andy Murray. Sám Nadal o rekonvalescenci naposledy informoval minulý týden. Tehdy jedenáctinásobný grandslamový vítěz prohlásil, že návrat nechce uspěchat, a proto neví, zda se stihne do daviscupového finále zotavit.

Autor: