Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Nadal rekordní titul nezíská. Z French Open odstoupil kvůli zranění

Roland Garros

  17:03aktualizováno  17:16
PAŘÍŽ - Španělský tenista Rafael Nadal letos na French Open jubilejní desátý titul nezíská. Čtvrtý nasazený hráč se dnes z pařížského grandslamového turnaje odhlásil kvůli zranění zápěstí. Do osmifinále Roland Garros tak bez boje projde Nadalův krajan Marcel Granollers.

Rafael Nadal hraje míček mezi nohama během French Open. foto: ČTK/AP

Devítinásobný šampion antukového podniku na narychlo svolané tiskové konferenci oznámil, že už ve druhém kole proti Argentinci Facundovi Bagnisovi hrál s utišující injekcí. Během noci se ale jeho problémy zhoršily natolik, že mu znemožní nastoupit k plánovanému sobotnímu zápasu 3. kola.

„Včera (ve čtvrtek) jsem ještě mohl hrát, ale v noc to začalo víc a víc bolet a dneska se zápěstím vůbec nemohu hýbat,“ řekl Nadal, jenž věří, že do Wimbledonu bude vše v pořádku.

Devětadvacetiletého rodáka z Mallorky trápila v minulých sezonách série zdravotních problémů. Potíže mu působila především kolena, kvůli zánětu nemohl v roce 2009 obhajovat wimbledonský titul, v roce 2012 ze stejného důvodu přišel o šanci obhajovat v Londýně olympijské zlato z Pekingu.

Autor: