Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Nadal v prvním zápase roku ‚spláchl‘ Bautistu, Nišikori nečekaně vypadl

Sport

  17:14
Monte Carlo - Japonský tenista Kei Nišikori loňskou finálovou účast na antukovém turnaji v Monte Carlu nezopakuje. Šestý hráč světového žebříčku v dnešním zápase druhého kola nečekaně prohrál 5:7 a 4:6 s Pierrem-Huguesem Herbertem z Francie. Naopak obhájce titulu Španěl Rafael Nadal v letošním premiérovém duelu na oblíbené antuce hladce porazil krajana Roberta Bautistu.

Rafael Nadal na turnaji v Monte Carlu. foto: Reuters

Do osmifinále bez problémů prošel také třetí hráč světa Alexander Zverev z Německa, který si s Kanaďanem Felixem Augerem-Aliassimem poradil 6:1 a 6:4.

Nišikori, který před rokem ve finále prohrál s jedenáctinásobným vítězem turnaje Nadalem, v zápase s Herbertem nevyužil ani jeden z deseti brejkbolů. Naopak soupeři k třetímu vítězství nad některým z hráčů elitní desítky světového pořadí stačily tři nabídnuté brejky, z nichž využil po jednom v každém setu.

Druhý nasazený Nadal povolil Bautistovi v každém setu jediný game. Další překážkou v cestě za čtvrtým titulem z Monte Carla v řadě mu bude Bulhar Grigor Dimitrov. Herbert se v dalším kole utká s devátým nasazeným Bornou Čoričem z Chorvatska.

Soupeře pro další kolo zná i světová jednička Novak Djokovič. Dvojnásobný srbský šampion se o postup do čtvrtfinále utká s Američanem Taylorem Harrym Fritzem.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...