Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Nadal ztrácí dva grandslamové tituly na Federera. O tyhle věci se nezajímám, není to můj styl, odmítá srovnání

Sport

  6:02
PAŘÍŽ - Když Rafael Nadal porazil vyčerpaného Dominika Thiema ve finále French Open 3:1 na sety na centrálním kurtu Philippa Chatriera, stal se prvním hráčem, který vyhrál stejný grandslam dvanáctkrát. K celkovému počtu grandslamových titulů mu stačí pouhé dva, aby vyrovnal rekordmana Rogera Federera.

Nadalova radost po výhře na French Open foto: Reuters

„Vítězství na grandslamu není snadné. Vyhrát ale dvanáckrát French Open je k neuvěření,“ nechal se slyšet legendární australský tenista Rod Laver, jenž zaujal především kouskem, když dokázal v roce 1969 vyhrát všechny čtyři grandslamové turnaje – Wimbledon, French Open, Australian Open i US Open.

Španělský antukový král vylepšil svůj rekord na French Open na 93 vítězství a pouhé dvě prohry, ve finále Nadal ani jednou nenašel přemožitele.

Vášnivý příznivec Realu Madrid se přiznal, že v dubnu na turnaji v Barceloně nebyl vůbec v ideálním rozpložení. Však se také fanoušci divili, jak nezvykle negativní byl v duelu prvního kola Barcelona Open proti Leonardovi Mayerovi, jenž nakonec opanoval ve třech setech.

Nadalova radost po výhře na French Open
Nadalova radost po výhře na French Open

„Po prvním kole v Barceloně jsem zůstal sám na pár hodin v místnosti a přemýšlel o svoji budoucnosti. Musel jsem drasticky změnit svůj postoj a mentalitu, abych mohl ještě tenis v budoucnosti hrát,“ přiznal zpětně Nadal.

Poprvé v kariéře se vítězstvím na French Open přiblížil Nadal celkovým počtem grandslamových titulů na pouhé dva na dosah legendárního Rogera Federera, kterého hladce zdolal v semifinále pařížského turnaje.

„O tyhle věci se nezajímám. Nemůžete být celý život frustrovaní, že má váš soused větší dům než vy nebo vetší zahradu. To není způsob, jakým vidím život,“ odmítl srovnávání s Federerem.

grandslamové titulyAustralian OpenFrench OpenWimbledonUS Open
1. Roger Federer206 185
2. Rafael Nadal1811223
3. Novak Djokovič157143
4. Pete Sampras142075
5. Roy Emerson126 222
Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.