Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Nadalovo impérium může padnout, do roka a do dne

Sport

  1:12
PRAHA - Cíl, na kterém Nadal pracoval několik let – pozici světové jedničky – je nyní v ohrožení. Ta zpráva obletěla dnes odpoledne tenisový svět jako rychlostí blesku. Rafael Nadal prohrál na milovaném turnaji v Paříži – French Open.

Rafael Nadal na zemi. foto: ČTK

A na stejném místě, kde loni pokořil svého rivala a soka Rogera Feredera, může začít nyní jeho pád. Vítejte v tenise, zemi paradoxů. Nadal má v současnosti v tenisovém žebříčku obrovský, více jak čtyřtisícový náskok na druhého Rogera Federera. Obrovský je ovšem jen na oko – pokud Federer, který zatím v Paříži hraje skvěle, celý turnaj vyhraje, stáhne Nadalův náskok o téměř polovinu.

Přičtěte k tomu další ohromnou spoustu bodů, které Nadal letos obhajuje, a zjistíte, že po Wimbledonu, kde loni Nadal otřásl nadvládou krále Rogera, můžeme zažít návrat starých pořádků. Paradoxně – téměř do roka a do dne. To vše samozřejmě za předpokladu, že Federer budu v této části sezony hrát lépe než loni. Což se dá celkem dobře očekávat – loni mezi květnem a srpnem zažíval Švýcar nejhorší fázi své kariéry.

Bude velmi zajímavé sledovat, jak se s překvapivou situací, která nyní nastala, oba tenisoví velikáni popasují. Na koho si vsadíte vy, že bude v srpnu světovou jedničkou – Nadal nebo Federer? Jen pro pořádek, světovou jedničkou se stal španělský býk loni 18. srpna...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!