Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Sport

Nakazil se na exhibici Djokoviče? Dimitrov se z Bělehradu vrátil pozitivní na koronavirus

Bulharský tenista Grigor Dimitrov měl po návratu z exhibice Novaka Djokoviče v Bělehradu pozitivní test na koronavirus foto: Reuters

Monako - Bulharský tenista Grigor Dimitrov měl po návratu do Monaka z exhibicí Novaka Djokoviče v Bělehradu a Zadaru pozitivní test na koronavirus. Devatenáctý hráč světového žebříčku to oznámil na sociálních sítích, nákazu nemocí covid-19 zveřejnil jako první tenista ze světové špičky.
  20:52

Zrušení Wimbledonu jsem obrečela. V karanténě jsem si uvědomila, že není kam pospíchat, říká Strýcová

„Chci dát svým fanouškům a přátelům vědět, že jsem byl po návratu do Monaka pozitivně testován na covid-19,“ napsal Dimitrov na instagramu. „Chci se ujistit, že se všichni, s nimiž jsem byl posledních pár dní v kontaktu, nechají vyšetřit a přijmou potřebná preventivní opatření. Je mi líto, pokud jsem někomu způsobil újmu,“ vzkázal.

Devětadvacetiletý Dimitrov startoval po úvodním podniku Adria Tour v Bělehradě i tento týden v Zadaru, po úvodním sobotním zápase ale kvůli nemoci odstoupil. Finále chorvatského podniku, které se mělo uskutečnit dnes večer, bylo zrušeno a nejistý je i osud třetího turnaje v bosenské Banja Luce.

Bulharský tenista Grigor Dimitrov měl po návratu z exhibice Novaka Djokoviče v...
Bulharský tenista Grigor Dimitrov měl po návratu z exhibice Novaka Djokoviče v...

Elitní tenisové okruhy jsou kvůli pandemii koronaviru přerušené od března. Profesionální organizace tento týden představily plán restartu sezony: ženská WTA Tour má začít 3. srpna v Palermu, mužská ATP Tour zahájí program 14. srpna turnajem ve Washingtonu.

Autor: