Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Naštvaný Ščasný v Boleslavi skončil

Sport

  12:47aktualizováno  15:15
MLADÁ BOLESLAV - Trenérem fotbalistů Mladé Boleslavi už nebude Zdeněk Ščasný. Vedení klubu dnes dopoledne přijalo jeho rezignaci.

Trenér Ščasný v Mladé Boleslavi skončil, klub přijal jeho rezignaci. foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Ščasný po zápase reagoval nabídnutím rezignace nejen kvůli vysoké prohře 1:4, ale především kvůli svému vykázání do hlediště, které jej potkalo v této sezoně už počtvrté.

Trenér přiznal, že nezvládá vyhrocené okamžiky, proto raději odejde, aby tým nepoškozoval. Současně kritizoval výkon rozhodčích a nepřímo opět i komisi rozhodčích, která podle něj posílá na těžké zápasy nezkušené sudí.

V první lize jde o pátou trenérskou výměnu během sezony, podruhé se ke změně odhodlali v Mladé Boleslavi, kde už na podzim vystřídal Ščasný svého předchůdce Luďka Zajíce.

Kouč se měnil také v Českých Budějovicích, kde František Straka nahradil jmenovce Cipra, v Jablonci vystřídal František Komňacký dosavadního kouče Luboše Kozla, v Liberci zase Ladislav Škorpil přišel místo Michala Zacha.

Padesátiletý Ščasný v české nejvyšší soutěži trénoval již také Spartu, Žižkov a Most. Středočechy vedl v šestnácti zápasech s vyrovnanou bilancí pět výher, pět porážek a šest remíz. V lize má dosud bilanci 187 utkání s 83 vítěznými a 44 prohrami.

Nástupcem Zdeňka Ščasného na postu hlavního trenéra fotbalistů Mladé Boleslavi se stal devětapadesátiletý Karel Stanner, dosavadní kouč boleslavské juniorky.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!