130 let

Martina Navrátilová | foto: Alžběta Jungrová, Lidové noviny

Navrátilová vypadla na Prague Open ve čtvrtfinále

Sport
  •   17:57aktualizováno  18:52
Praha - Martina Navrátilová čtyřhru na turnaji ECM Prague Open nevyhraje. Legendární tenistka dnes na Štvanici vypadla ve čtvrtfinále.
S Barborou Strýcovou podlehly Američankám Ashley Harkleroadové a Bethanií Mattekové po setech 4:6, 2:6. Se Strýcovou v prvním kole zdolaly americko-český pár Asha Rolleová, Olga
Blahotová, ale na další dvojici nestačily. Mladé české tenistce se příliš nedařilo a Navrátilová na vše nestačila. Ještě na začátku druhého setu vedly 2:0, ale pak prohrály šest her po sobě. Navrátilová se rozloučila se Štvanicí nepřesným forhendovým úderem do sítě.

Diváci, kterých se sešlo podobně jako na první zápas okolo čtyř tisíc, ocenili výkon české rodačky potleskem vstoje. Navrátilová se cestou do šatny zastavila a fanouškům zatleskala.
"Cítila jsem, jak je Martina smutná a já taky. Soupeřky hrály úžasně a měly i štěstí," řekla po utkání Strýcová novinářům. Byla ráda, že si s tenisovou legendou mohla zahrát, i když jen dva zápasy. "Hodně mi to dalo. Martina je tak pozitivní, že to ani není možný," řekla.

Devětačtyřicetiletá Navrátilová se na Štvanici představila v soutěžním utkání poprvé po dvaceti letech. V roce 1986 zde dovedla americký výběr k výhře ve Fed Cupu a před jedenácti lety hrála na ostrově exhibiční dvouhru s francouzskou tenistkou Mary Pierceovou.
Autoři: Lidovky.cz, ČTK