Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

NBA: Basketbalisté Washingtonu podruhé za sebou doma prohráli

Sport

  8:53
WASHINGTON/PRAHA - Basketbalisté Washingtonu v NBA podruhé za sebou prohráli doma, ve středu podlehli Utahu 104:107. Český reprezentant Tomáš Satoranský dostal šanci jen na šest minut a zaznamenal dva body, dvě asistence a doskok.

Basketbalisté Washingtonu v NBA podruhé za sebou prohráli doma, ve středu podlehli Utahu 104:107. foto: ČTK

Wizards si už v první čtvrtině vypracovali náskok 12 bodů, o který však rychle přišli a naopak sami museli v poslední čtvrtině dohánět desetibodovou ztrátu. To se jim povedlo a dvě a půl minuty před koncem vedli. Jenže vzápětí dostali dvě trojky a Utah už si vedení pohlídal. Washingtonu závěrečná akce Bradleyho Beala nevyšla.

„Mrzí to, protože jsme s Utahem prohráli všechny zápasy v poslední době. Máme s nimi velký problém. U nich jsme prohráli o 47 bodů (116:69), takže jsme na ně byli hodně namotivovaní, ale oni opět ukázali svou sílu. Každá domácí porážka mrzí, druhá po sobě o to více,“ řekl Satoranský.

„Utah je jeden z nejchytřejších týmů v NBA, je tam vidět takový evropský vliv koučů. Trenér Quin Snyder byl asistentem u CSKA Moskva, jeho asistent Igor Kokoškov teď dovedl Slovince k titulu mistrů Evropy. Hrají pomalé tempo, ale umí si to výborně půjčit. V obraně se dobře zatahují a nám se ve druhé půli nedařilo chodit do protiútoků jako v první části,“ hodnotil Satoranský.

Satoranský nastoupil jen v prvním poločase

Český basketbalista po delší době dostal prostor jen v první půli a ve druhé už se do rotace nevešel. „Teď jsme měli několik dní za sebou volno, tak kluci ze základní sestavy byli odpočatější. Zítra navíc asi dostanou volno, protože nás pak čeká dvojzápas. Tak je tam dnes asi chtěl trenér nechat,“ řekl reprezentační rozehrávač.

Nejlepším střelcem utkání byl s 35 body kapitán Wizards John Wall, který přidal i 11 asistencí a šest doskoků, ale také osm ztrát. Beal zaznamenal 23 bodů a poosmé za sebou se dostal přes dvacetibodovou hranici. To je druhá nejdelší série v jeho kariéře. Jednou se mu to povedlo ve 13 duelech po sobě.

Utah táhl s 21 body španělský rozehrávač Ricky Rubio, jenž dal i klíčovou trojku v závěru. Výrazně mu pomohl Ekpe Udoh, bývalý spoluhráč Jana Veselého ve Fenerbahce Istanbul, který stihl 16 bodů a devět doskoků. „Ekpe Udoh zahrál výborný zápas. Znám ho z Evropy, takže vím, že je to výborný hráč. Teď díky zranění spoluhráčů dostává šanci. Je výborný v obraně a dnes zahrál i v útoku. Myslím, že bude mít v NBA ještě dobrou kariéru,“ dodal Satoranský.

Obhájci titulu podlehli Los Angeles

Obhájci titulu Golden State Warriors doma překvapivě prohráli s Los Angeles Clippers 106:125. A to především zásluhou Lou Williamse, který nastřílel 50 bodů včetně osmi trojek ze 16 pokusů. Clippers chybělo pět hráčů užšího kádru včetně hvězdy Blakea Griffina, Warriors však také chyběly dvě hvězdy Stephen Curry a Klay Thompson. K výhře nestačilo ani 40 bodů Kevina Duranta.

Oklahoma si i přes 38 bodů Russella Westbrooka připsala třetí porážku za sebou a pátou z posledních sedmi duelů, když podlehla 88:104 Minnesotě. Ta naopak vyhrála podesáté z posledních 13 zápasů.

Drama bylo vidění v New Yorku, kde Chicago vyhrálo 122:119 po druhém prodloužení. Výraznou měrou k tomu přispěl finský nováček Lauri Markkanen, který si 33 body vytvořil nové osobní maximum v NBA. Detroit přehrál Brooklyn 114:80 především díky pivotovi Andrem Drummondovi, který zaznamenal 22 bodů a 20 doskoků.

Autor: