Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

NBA: Golden State slaví postup, Atlanta vyrovnala sérii s Washingtonem

Sport

  7:54
NEW YORK - Basketbalisté Golden State zvítězili v pondělí v Portlandu 128:103 a sérii prvního kola play off NBA ovládli 4:0 na zápasy. Atlanta zdolala Washington 111:101 a srovnala na 2:2. Tomáš Satoranský se v poraženém týmu dostal na hřiště až dvanáct sekund před koncem za rozhodnutého stavu.

NBA: GOLDEN STATE VS PORTLAND. foto: Reuters

Warriors jsou po Clevelandu druhým postupujícím do čtvrtfinále. Ve čtvrtém utkání série s Portlandem předvedl nejvýše nasazený tým Západní konference famózní výkon v úvodní čtvrtině. Warriors proměnili dvanáct z prvních 14 střel a jako čtvrtý tým v historii NBA stihli v první části zápasu play off nastřílet 45 bodů.

Za celý zápas hráči Golden State proměnili 17 trojek z 28 pokusů. O sedm z nich se postaral Stephen Curry, s 37 body nejlepší střelec utkání. Draymond Green přidal 21 bodů, Kevin Durant při návratu do sestavy nastřílel deset bodů. Portland vedl s 34 body Damian Lillard.

Hráči Washingtonu si na rozdíl od třetího zápasu tentokrát pohlídali úvod utkání a v první části vedli až o devět bodů. Jenže jim tentokrát nevyšla druhá čtvrtina a v poločase už měla devítibodový náskok Atlanta. Té přitom v první půli chyběl bodový příspěvek Dennise Schrödera, který měl problémy s fauly. Německý rozehrávač nastřílel všech svých 18 bodů až po přestávce.

V prvním poločase se čtrnácti body zaskvěl pivot Dwight Howard, který přitom v dosavadním průběhu série příliš nezářil. Utkání dokončil s 16 body a 15 doskoky. Nejlepším střelcem Hawks byl Paul Millsap s 19 body. Wizards nestačilo 32 bodů Bradleyho Beala ani 22 bodů a deset asistencí Johna Walla. Atlanta měla sedm dvouciferných střelců, soupeř jen čtyři.

Toronto doma přehrálo Milwaukee 118:93 a vede v sérii 3:2 na zápasy. Raptors už v první čtvrtině získali dvouciferný náskok, který víceméně udržovali po zbytek utkání. Jejich nejlepším střelcem byl Normal Powell s 25 body, poraženým Bucks nestačilo 30 bodů a devět doskoků Jannise Antetokunmpa.

Výsledky 1. kola play off NBA

1. kolo play off NBA: Východní konference: 4. zápas: Atlanta - Washington 111:101, stav série 2:2.

5. zápas: Toronto - Milwaukee 118:93, stav série 3:2.

Západní konference: 4. zápas: Portland - Golden State 103:128, konečný stav série 0:4.

Autor: