Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sport

NBA má třetího nakaženého hráče. Wood je v karanténě, vážné příznaky prý nemá

Christian Wood je třetím nakaženým basketbalistou z NBA foto: instagram.com/chriswood_5/

Detroit - V basketbalové NBA se objevil třetí případ nákazy koronavirem u některého z hráčů. Podle zámořských médií bylo onemocnění COVID-19 zjištěno u Christiana Wooda z Detroitu. Vedení Pistons jméno neuvedlo, pouze informovalo o tom, že hráč je v karanténě a neprojevují se na něm vážné příznaky nemoci.
  12:21

Osahal mikrofony, pak měl pozitivní test na koronavirus. Nakaženého Goberta vedení NBA nepotrestá

Nový typ koronaviru zjistili lékaři dosud u hráčů Utahu Rudyho Goberta a Donovana Mitchella. Jazz se právě s Detroitem utkali minulou sobotu v soutěžním utkání, v němž Wood při domácí porážce 105:111 zaznamenal 30 bodů a 11 doskoků.

První oficiální případ nákazy mezi hráči přiměl ve středu vedení zámořské ligy k bezodkladnému přerušení soutěže na dobu nejméně třiceti dnů. Situace vyvolala mezi kluby a hráči vlnu solidarity se zaměstnanci hal, kteří můžou být i několik týdnů bez výplaty.

Rudy Gobert si hraje s mikrofony novinářů.
Fanoušci v Sacramentu se nedočkali zápasu proti New Orleans. Všechny zápasy NBA...

K podporovatelům se nyní připojil i pivot Gobert, jehož pozitivní test na koronavirus krizovou situaci odstartoval. Jeho klub oznámil, že francouzský basketbalista rozdělil půl milionu dolarů na pomoc zaměstnancům domácí Vivint Smart Home Areny v Salt Lake City, na podporu sociálních služeb v Utahu a Oklahoma City i na zdravotní péči v rodné Francii.

Pomoc zaměstnancům hal už přislíbily i hvězdy napříč ligou včetně Kevina Lovea, Blakea Griffina, Janise Adetonkunba, LeBrona Jamese či Ziona Williamsona i Stephena Curryho.

„Všichni chtějí udělat něco, jak ostatním v této těžké době ulevit,“ řekl Curry, který po návratu po říjnové zlomenině ruky stihl před nuceným přerušením soutěže odehrát jediný zápas. Se spoluhráči, trenéry a majitelem podpoří zaměstnance domácí haly milionem dolarů.

„Společně to zvládneme,“ vzkázal Adetokunbo, který lidem z arény v Milwaukee věnoval sto tisíc dolarů. „Tihle lidé stojí za tím, že se vůbec mohou hrát zápasy,“ vzkázal hvězdný nováček Williamson, který zase bude 30 dní platit zaměstnance haly v New Orleans ze svého.

Autor: