130 let

Los Angeles Lakers vs. Denver Nuggets. | foto: ČTK

NBA: Satoranský byl blízko triple double, Washington ale prohrál

Sport
  •   7:56
WASHINGTON - Basketbalista Tomáš Satoranský nasbíral v úterním utkání NBA 15 bodů, osm doskoků a sedm asistencí, Washington však doma podlehl Minnesotě 111:116. Wizards opět ukázali, že mají problémy s dramatickými koncovkami a prohráli podruhé za sebou.

Jediný český hráč v nejlepší basketbalové soutěži světa se v zápase s Minnesotou skvěle uvedl, když hned v první minutě proměnil tříbodovou střelu. Satoranský hrál v první půli s přehledem a do poločasu nasbíral 11 bodů, pět asistencí a čtyři doskoky. Útok na premiérový triple double však nepřišel, protože po přestávce už byl pražský rodák o něco méně aktivní.

Wizards nicméně vedli v úvodu poslední čtvrtiny o devět bodů, jenže hosté zareagovali šňůrou 17:3. V koncovce Washington 16 sekund před koncem snížil na 111:114 a kvůli soupeřově chybě při vyhazování zůstal u míče. Bradley Beal však místo střely zvolil přihrávku, kterou vystihl Jeff Teague a smečí z brejku stvrdil výhru Timberwolves. Hosty vedl skvěle hrající Karl-Anthony Towns, jenž proměnil třináct ze 17 střel a připsal si 37 bodů s 10 doskoky. Washingtonu nepomohlo ani 27 bodů Markieffa Morrise.

Páté místo Východní konference

I po prohře Washington zůstal na pátém místě Východní konference, protože šestá Philadelphia podlehla třetí Indianě 98:101. Sixers nezachránilo 29 bodů a 12 doskoků Joela Embiida, ani triple double Bena Simmonse, který nasbíral 10 bodů, 13 doskoků a 10 asistencí. K výhře Pacers přispěl Myles Turner 25 body. Hosté vyhráli, přestože jejich hlavní střelci Victor Oladipo a Bojan Bogdanovič dohromady proměnili pouze pět z 32 pokusů.

Unikátní střelecké představení viděli diváci v Brooklynu, kde domácí rozehrávač D’Angelo Russell nasázel do koše Toronta během první čtvrtiny 24 bodů. Bývalý rozehrávač Los Angeles Lakers za prvních 12 minut proměnil sedm z osmi trojkových pokusů. Ve zbytku utkání ho však Raptors dokázali přibrzdit (zápas dokončil s 32 body) a došli si pro deváté vítězství v řadě. Na výhře 116:102 se 26 body a 14 doskoky podílel Jonas Valenčiunas.

Basketbalisté Oklahomy zvítězili na hřišti Atlanty 119:107. Russell Westbrook ke čtvrté výhře Thunder v řadě pomohl 100. triple-double v kariéře, když si připsal 32 bodů, 12 doskoků a 12 asistencí.

Autor: ČTK