Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

NBA: Satoranský při českém večeru pomohl Washingtonu otočit zápas

Sport

  8:02aktualizováno  8:49
WASHINGTON - Basketbalisté Washingtonu během českého večera otočili v NBA zápas s Orlandem, které porazili 115:114. Tomáš Satoranský nastoupil do utkání v průběhu druhého poločasu na sedm minut a k obratu přispěl doskokem a pěti body, když neminul ani jednu ze dvou střel z pole a proměnil trestný hod. Hlavním strůjcem vítězství Wizards byl jiný náhradník Bojan Bogdanovič, který dal 15 ze svých 27 bodů ve čtvrté čtvrtině.

Tomáš Satoranský v zápase věnovanému jemu pomohl Washingtonu výraznou měrou k výhře. foto: ČTK/AP

„Od českých fanoušků byla slyšet dobrá energie. Těší mě, že se mi podařilo vyběhnout na hřiště a byl jsem užitečný. V úseku, kdy jsem tam byl, se nám podařilo zápas otočit,“ řekl Radiožurnálu Satoranský, na jehož počest washingtonský klub „Czech Heritage Night“ uspořádal.

„Nejsem žádný střelec, ale byl jsem docela efektivní. Těší mě, že se dařilo celé pětce, co jsme byli zrovna na hřišti. Zápas se pro nás vůbec nevyvíjel dobře a já jsem rád, že jsem mohl dodat týmu potřebnou energii,“ prohlásil čtvrtý Čech v NBA, který prožívá nováčkovou sezonu v zámořské soutěži.

„Jeho sedm minut změnilo celý zápas, byl to nejdůležitější moment utkání. Nehráli jsme dobře, ale on dokázal svou tvrdostí, houževnatostí a energií průběh úplně obrátit,“ ocenil výkon Satoranského trenér Scott Brooks.

Domácí Wizards v prvním poločase nehráli dobře a ve druhém museli stahovat až sedmnáctibodové manko. To se jim povedlo v poslední části, kdy Bogdanovič hrající šesté utkání za Washington nasázel do koše Orlanda pět z celkových osmi trojek, což je jeho nové maximum.

NBA: San Antonio v NBA zvládlo prodloužení i s Minnesotou

Vítězná střela chorvatského křídelního hráče z trojky padla 48,6 sekundy před závěrečnou sirénou. „Připadalo mi, že nemůžu žádnou střelu minout. Doufám, že se takhle budu cítit v každém utkání,“ uvedl nejlepší střelec olympijského turnaje v Riu Bogdanovič.

K návratu na třetí příčku tabulky Východní konference pomohl Washingtonu Bradley Beal 32 body a byl nejlepším střelcem zápasu, přestože v prvním poločase musel s lékařským týmem do šatny, protože si podvrtl kotník. Kapitán John Wall měl na kontě 19 bodů a 10 asistencí.

Orlando táhl bodově Terrence Ross (20), dalších šest jeho spoluhráčů dalo přes deset bodů.

Utah zvítězil v Sacramentu 110:109 po prodloužení, díky úspěšnému dopichu francouzského pivota Rudyho Goberta desetinu sekundy před koncem. I duel mezi Atlantou a Indianou rozhodla poslední střela, díky trojce Glena Robinsona mohli slavit Pacers výhru 97:96.

Nejlepší tým soutěže Golden State sice o poločase prohrával v Madison Square Garden, ale nakonec díky dvojici Stephen Curry (31 bodů), Klay Thompson (29 bodů) porazili New York Knicks 112:105. V domácím dresu se blýskl 24 body a 15 doskoky Kristaps Porzingis, Derrick Rose dal 28 bodů.

Výsledky

Washington - Orlando 115:114 (za domácí Satoranský 5 bodů, 1 doskok), Atlanta - Indiana 96:97, Dallas - Oklahoma City 104:89, LA Lakers - New Orleans 97:105, New York - Golden State 105:112, Phoenix - Boston 109:106, Sacramento - Utah 109:110 po prodl.

Autor:

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...