Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Nebyl to nejlepší výkon, ale výhra se počítá, raduje se po postupu Plíšková

Sport

  8:00
singapur - Dva zápasy, dvě hladké výhry, zaručené první místo ve skupině - tenistka Karolína Plíšková si zatím na Turnaji mistryň počíná bezvadně. Také ve druhém utkání s Garbiňe Muguruzaovou ztratila pouhé čtyři gamy a za 62 minut mohla slavit výhru. „Ani dnes to nebyl nejlepší výkon, ale výhra se počítá,“ zůstala přesto při zemi.

Karolína Plíšková se raduje z postupu do semifinále Turnaje mistryň. foto: Reuters

Plíšková jde bez ztráty setu do semifinále Turnaje mistryň. Rozdrtila i Muguruzaovou

Zatímco loni při premiérové účasti mezi elitou do semifinále neprošla, letos si postup zajistila v předstihu. 

„Jsem ráda, že o něj nemusím bojovat v dalším zápase. Zažila jsem si to loni a bylo to docela stresující,“ vzpomínala na tiskové konferenci. 

„Teď jsem vyhrála nějaké zápasy v řadě, což mi dodává sebevědomí.“

Karolína Plíšková
Zklamaná Garbiňe Muguruzaová.

Na kurtu se v úterý nezdržela dlouho - ovšem než se na něj dostala, pořádně se načekala. Úvodní zápas dne mezi Venus Williamsovou a Jelenou Ostapenkovou se protáhl na 3 hodiny a 13 minut.

„Bylo to docela náročné. Už ve druhém setu tam měly mečbol, ale pak se to ještě dost protáhlo,“ popisovala Plíšková. 

„Obě jsme byly na začátku zápasu trochu nejisté a nervózní. Možná i trochu unavené. Já jsem ten předchozí zápas dost sledovala. Příště možná nebudu tolik koukat na tenis před svým zápasem,“ usmála se.

Proti šampionce z Paříže

V posledním duelu ve skupině se Plíšková utká ve čtvrtek s Ostapenkovou (zápas začne nejdříve v 10 hodin českého času), vítězkou pařížského Roland Garros. Češka má postup jistý, přesto tvrdí: „Budu chtít vyhrát.“

Kromě dlouhého čekání Plíškové s Muguruzaovou příliš nepomohlo ani to, že po vypjaté úvodní řeži opustila hlediště singapurského Indoor Stadium část publika. „Atmosféra už pak nebyla tak dobrá,“ všimla si lounská rodačka.

Dokázala se však zkoncentrovat a rychle Španělce utekla do vedení 3:0. „To bylo důležité,“ řekla světová trojka. 

První set brzy dotáhla k výhře a v tom druhém dokonce sahala po „kanáru“, vždyť měla za stavu 5:0 tři mečboly. Nakonec slavila až o dva gamy později, když vítězným forhendem po čáře utkání s wimbledonskou šampionkou definitivně uzavřela.

Češka se tak dočkala perfektní odvety za nedávnou prohru na turnaji v Cincinnati. 

„Chtěla jsem být připravená od prvního míče a nedat jí moc šancí, protože ten zápas asi měla taky v hlavě,“ vykládala 25letá tenistka, která si vylepšila bilanci s Muguruzaovou na 7:2.

A především se zase o něco přiblížila šanci zakončit sezonu cenným triumfem.

Autor: