130 let

Rychlobruslařka Martina Sáblíková na mistrovství světa v Salt Lake City. | foto: ČTK

Nečekané komplikace Sáblíkové v přípravě. Při běhu si zlomila nártní kost, čtyři týdny bude nosit sádru

Sport
  •   12:21
Praha - Rychlobruslařka Martina Sáblíková si při tréninku zlomila nártní kost na pravé noze a bude mít čtyři týdny sádru. Trojnásobná olympijská vítězka se zranila při běhu.

„Když jsem přeskakovala potůček, jsem při doskoku špatně došlápla a zlomila si kost, která vede od malíčku k patě. Takže jsem dostala na čtyři týdny sádru,“ uvedla dvaatřicetiletá královna dlouhých tratí v tiskové zprávě.

Sáblíková se na novou sezonu začala oficiálně připravovat na začátku dubna, lehce trénovala ale již delší dobu. I při pandemii koronaviru a nouzovém stavu v Česku se snažila udržovat v kondici.

Rychlobruslařka Martina Sáblíková na mistrovství světa v Salt Lake City.
Martina Sáblíková ukazuje zlatou a stříbrnou medaili, které získala na světovém...

„Celkem dobře jsem trénovala, snad se to úplně neztratí a nebudu za měsíc začínat úplně od nuly,“ uvedla svěřenkyně trenéra Petra Nováka, která se nechystá zcela odpočívat ani se sádrou.

„Není toho moc, co teď můžu dělat: pár posilovacích cviků, dřepy na jedné noze. Uvidíme, jaké cviky bude možné přidávat v průběhu toho, jak bude čas se sádrou ubíhat. Záležet bude na tom, jestli mě bude noha bolet, nebo ne,“ dodala Sáblíková.

Autor: ČTK