Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Nedvěd se ve sportovním důchodu nešetří. Poběží pražský půlmaraton

Sport

  12:39
PRAHA - Bývalá fotbalová hvězda Pavel Nedvěd, který loni ukončil kariéru, poběží sobotní půlmaraton v Praze. Nejlepší hráč Evropy z roku 2003 se představí mezi téměř osmi tisícovkami běžců, kteří na trať dlouhou 21,097 kilometru vyrazí v pravé poledne z Palachova náměstí.

Pavel Nedvěd foto: Lidové noviny

Informovala o tom Petra Bergmannová ze společnosti Adidas, hlavního sportovního partnera pražského závodu. V blízké budoucnosti chce sedmatřicetiletý Nedvěd zvládnout i celý maraton.

Když loni na konci května dal bývalý reprezentační kapitán sbohem velkému fotbalu v dresu Juventusu Turín, netajil se tím, že jej vytrvalostní běhy ve sportovním důchodu budou lákat. Během podzimu už stihl absolvovat dva půlmaratony, a protože se dál udržuje ve svém turínském domově ve formě, 9. května si prý v Praze troufne i na klasický maraton.

V Nedvědových plánech figurují i jiné sporty. Rád by si v sedle kola vyzkoušel některou etapu Tour de France, kterou vždy pozorně sledoval. Víc o svých plánech a především startu před půlmaratonem má prozradit na páteční tiskové konferenci v Praze.

Autor: