Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Nedvěd zůstane v Juventusu

Sport

  11:47
TURÍN - Záložník Pavel Nedvěd s fotbalem neskončí. I příští sezonu odehraje za italský Juventus Turín. Na tom, že v klubu zůstane, se po zdlouhavých vyjednáváních dohodl v úterý o půlnoci s vedením klubu.

Pavel Nedvěd na tréninku. foto: Doležal MichalČTK

Směřování kariéry Pavla Nedvěda bylo v posledních týdnech nejasné. Bývalý kapitán českého národního týmu se nemohl s vedením Juventusu dohodnout na výši platu pro příští sezonu. Záložníkovi se zdálo, že jsou jeho služby nedoceněné, a žádal zvýšení platu. 

Juventus mu nabízel tři miliony eur, záložník požadoval zhruba o 800 tisíc euro víc. Nedvědovi se nelíbilo, že vedení Staré dámy po návratu do Serie A vylepšilo podmínky jeho spoluhráčům, ale na něj zapomnělo. Například francouzský útočník David Trezeguet si vymohl zvýšení ročního platu na 4,5 milionu eur.

Zdálo se, že jednání s Juventusem uvízla v jednu chvíli na mrtvém bodě a Nedvědův manažer David Nehoda z agentury Nehoda Sport, která hráče zastupuje, dokonce nevyloučil, že Nedvěd skončí s fotbalem. Do hry se navíc v závěrečných fázích vyjednávání vložil i další italský tým Inter Milán, který o Nedvěda podle deníku La Stampa projevil zájem.  Nehoda nechtěl včera aktivity Interu komentovat.

Pravděpodobně i nabídka z Interu Milan uspíšila dohodu mezi Nedvědem a Juventusem.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...