Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Nejasnosti okolo Tour de France pokračují, kvůli vládním opatřením je v ohrožení i srpnový termín

Sport

  17:46
Paříž - Uspořádání cyklistické Tour de France může být i po přeložení startu na konec srpna komplikované. Premiér Édouarde Philippe dnes oznámil, že až do září budou v zemi kvůli pandemii koronaviru platit opatření, která zakazují konání veřejných akcí s účastí více než 5000 osob. To by organizátorům slavné Grand Tour překazilo plány, závod totiž chtějí odjet před diváky.

Petr Sagan ve společnosti nejlepšího vrchaře Romaina Bardeta, vítěze Tour de France Egana Bernala a komety letošního ročníku Juliana Alaphilippa. foto: ČTK

Nejslavnější cyklistický závod Tour de France měl původně odstartovat 27. června, kvůli pandemii koronaviru byl ale před dvěma týdny odložen o dva měsíce na 29. srpna. Pořádající společnost ASO počítala s původním rozpisem etap a finišem 20. září v Paříži na Champs-Élysées.

Zatím není jasné, zda se opatření budou na Tour vztahovat, Philippe ve svém dnešním projevu cyklistické závody výslovně nezmínil. Pokud by ale nařízení platilo, nemohla by Tour v srpnovém termínu odstartovat ani bez diváků. Celá kolona s jezdci, doprovodnými členy týmů, pořadateli, novináři a ochrankou čítá několik tisíc lidí. Ředitel závodu Christian Prudhomme navíc Tour bez fanoušků od počátku odmítal.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!