Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Nejčtenější články roku 2010: vládne Bosák a jeho 'Relax, vole'

Sport

  10:00
PRAHA - Rok se s rokem sešel a je tu opět čas bilancování. Jak se již stalo na Lidovky.cz/sport tradicí, přinášíme vám průřež články, které vás na našich stránkách nejvíce zaujaly. Za sportovní redakci LN bychom vám rádi poděkovali za vaši přízeň, která je obrovská a které se vážíme. A věříme, že s námi zůstanete i pro příští rok.

Jaromír Bosák. foto: ČTK

Řeč čísel mluví jasně – sportovní rubrika na stránkách Lidových novin zaznamenala opět téměř 50% nárust, zvýšil se taktéž opět vracejících se čtenářů. Za to vám všem patří velký dík. Také v roce 2011 se můžete těšit na to nejzajímavější ze světa sportu, různé technické novinky a výrazné spojení vás čtenářů s obsahem na našich stránkách.

A jaké, že články vás v roce 2010 zaujaly nejvíce? Zde přinášíme přehled TOP 5 články napříč rubrikami a následně i vítěze jednotlivých rubrik (pokud se již článek objevil v TOP 5, tak druhý v pořadí):

5. Sáblíková nechápe nová pravidla!
Spokojená Sáblíková.

Již v září vymysleli rychlobruslařští bafuňáři nové zásadní pravidlo o zákazu přejíždění závodníků při výjezdu ze zatáček do vnější dráhy (později jej trochu zmírnili). A česká zimní královna měla jasno: nová pravidla ji uškodí. Mnozí v tom viděli od federace i krok právě vůči dvojnásobné olympijské vítězce, která na dlouhých tratích neměla konkurenci. Zda to tak bylo či nikoliv zjistit nelze, pravdou ale je, že se Sáblíková v nové sezoně 2010/11 zatím trápila a ve SP (i vinou nemoci) stále čeká na triumf.

4. Ukřivděný Bauer chtěl z vyhlašování odejít. Měl jsem vyhrát já, tvrdí! Lukáš Bauer.
Korunovace Šárky Záhrobské Královnou bílé stopy pro rok 2010 vzbudila rozruch. Málokdo totiž pochyboval o tom, že anketu, v níž veřejnost volí nejlepší české lyžaře sezony, vyhraje držitel dvou bronzových olympijských medailí Lukáš Bauer, jenž prožil úchvatnou sezonu. Zcela nečekaně se tak nestalo a Bauer dlouho cítil křivdu. A čtenáři Lidovky.cz mu dali za pravdu.

3. Médium, nebo šarlatán? Američané znají pravdu o chobotnici Paul!
Chobotnice Paul.

Chobotnice Paul. Nejznámější hlavonožec světa se stal během pár červnových a červencových týdnů sledovanou celebritou po celé zeměkouli. Sedm tipovaných zápasů a pokaždé správně? Není divu, že se našlo spousta tezí, proč tomu tak je. Ta, která přišla zpoza "velké louže" vás zaujala nejvíce.

2. Hokejový svaz pobouřil pořad Novy. Stažení požaduje i Slavia!
Jiří Čumpelík

Pořad Zlatí hoši televize Nova? Největší kauza v českém sportu ve druhé polovině roku. Kouč žáčků Slavie Jiří Čumpelík se po prvním odvysílaném díle stal štvanou zvěří, hokejoví bafuňáři na nejvyšších postech byli podle svých slov zhnuseni. Pořad se ale nakonec dovysílal až do konce. Na stránkách Lidovky.cz/sport dostala kauza obrovský prostor a zájem o ní byl enormní.

1. Bosák zapomněl vypnout mikrofon: Trénujou slávisti vůbec střelbu, vole?
Jaromír Bosák.

Jen těžko si lze představit jiného vítěze v letošním roce mezi sportovními zprávami. Chyba technika o poločase zápasu Slavia-Mladá Boleslav a upřímné (a především soukromé) zhodnocení sešívaných od komentátorů přenosu Jaromíra Bosáka s Vladimírem Táborským se stalo internetovým hitem roku.

POŘADÍ JEDNOTLIVÝCH RUBRIK:
Fotbal - Evropská liga: Sparťanský kolaps! Výhru si Řepka a spol. nechali vzít v 96. minutě – Sparťané vedli na Lausanne čtvrt hodiny před koncem 3:1, přesto nevyhráli.

Fotbal - Gambrinus liga: Fanoušci Sparty mají jasno, pryč s Chovancem, Řepkou i Blažkem – Letenské ikony se dostali během podzimu pod palbu kritiky.

Fotbal - Liga mistrů: Chovanec: Netušil jsem, že to s námi bude až tak špatné – A do třetice Letenští, tentokrát jejich trenér po nečekané porážce v 1. kole play off se Žilinou.

Fotbal - Reprezentace: VIDEO: Držte hubu v Bratislavě, řval v přímém přenosu komentátor – Faux paus se povedlo v letošním roce nejen Bosákovi ale i jeho slovenskému kolegovi.

Fotbal - Zahraničí: Naniho gól rozdělil Anglii. Je to fraška, vztekají se v Tottenhamu – Sporný gól, který rozdělil nejen ostrovní příznivce. Chyba gólmana nebo sudího?

Hokej: VIDEO: Šílený kouč rozzuřeně lámal hokejky a roztrhal si sako – Nervy občas nerupnou jen hráčům, ale také trenérům. Když se to navíc stane za mořem, je z toho okamžitě internetový hit.

MS v hokeji: Unaveni hokejem, komentuje ruský tisk finálovou prohru sborné – Senzační triumf českých hokejistů sjednotil Českou republiku. Finálová neděle a pondělní návrat se staly nejčtenějšími dny v historii sportovní rubriky Lidovky.cz.

MS ve fotbale: Boj se skrytou reklamou. Fanynky vyvedli ze stadionu kvůli minisukním – Že fotbal již dávno není jen o boji dvou jedenáctek na hřišti se opět potvrdilo.

Názory: TIME OUT LN – Konečně zazněla pravda. Na Slavii to vědí a neprotestují – Ještě jednou kauza Bosák a jeho "Relax, vole" v komentáři redaktora LN.

Olympiáda: Arogantní Northug se vysmál Koukalovi: Nebyl to pro mě soupeř – Suverénní Nor umí svou povrchností upoutat pozornost.

Ostatní sporty: VIDEO – Kličko obhájil titul. Šíleného Briggse rozbil a poslal do nemocnice – Box je na Lidovky.cz/sport jedničkou, co do průměrné čtenosti a další ze zápasů o titul mistra světa těžké váhy to jen potvrdil.

Zajímavosti: VIDEO – Mistrovský zápas udělal z krásky zrůdu – Ženský box rozděluje názorově společnost nejen ve světě, ale také v Česku.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...