Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Nejčtenější články roku: Jágrova kritika a masakr v Brazílii

Sport

  9:00
PRAHA - Sportovní rok 2013 nebyl jen o výkonech. Zaujaly také skandály, kauzy či zajímavosti. Podívejte se na nejčtenější články v uplynulých dvanácti měsících serveru Lidovky.cz.

Jaromír Jágr na střídačce. foto: ČTK

1. Jágr sleduje zatýkání v Česku: Jsme hyeny

Po 21 letech bojoval ve finále play off NHL o zisk Stanley Cupu. Jeho Boston v sérii s Chicagem Blackhawks prohrával 0:1 na zápasy. Přesto česká hokejová legenda Jaromír Jágr sledovala politické dění v Česku. "Situace posledních dní mě nenechává klidným," přiznala slavná osmašedesátka na svých facebookových stránkách.

2. Masakr v Brazílii. Dav zavraždil sudího

Fotbalový svět v létě zděsil brutální incident ze severu Brazílie. Do evropských médií se dostal konflikt hráče a sudího, po němž rozzuřený dav popravil rozhodčího a jeho hlavu nabodl na kůl.

3. Jsem gay, přiznal fotbalista Rogers. A ukončil kariéru

V prosinci roku 2012 sepsal na počítači dokument a nazval ho LetterOfLife (Dopis života). Bývalý americký reprezentant a fotbalista hrající v Anglii Robbie Rogers pak soubor uložil a nechal dva měsíce být. Až loni v únoru však našel odvahu vše zveřejnit. Pětadvacetiletý muž vyprávěl, proč se jako jeden z mála rozhodl přiznat, že je gay a zároveň ukončil aktivní kariéru.

4. Klaus dorazil na biatlon. Diváci ho hlasitě vypískali

Prezident Václav Klaus dorazil do Nového Města na Moravě na biatlon

Únorovou návštěvu biatlonového šampionátu v Novém Městě na Moravě si asi představoval jinak. Václava Klause, jehož prezidentské funkční období se pomalu chýlilo ke konci, čeští diváci hlasitě vypískali.

5. Měla nůž pod krkem - konec kariéry tenisové hvězdy

Před šesti lety byla velkou tenisovou nadějí. Anně Čakvetadzeové tehdy bylo teprve dvacet a už pomohla Rusku k triumfu ve finále Fed Cupu. Ve světovém žebříčku jí patřilo páté místo a na grandslamech se probojovala dvakrát do čtvrtfinále a jednou dokonce do semifinále. A pak přišel prosinec 2007. Jedna hrůzná noc jí zničila kariéru, ačkoliv se několikrát pokoušela o návrat.

6. ANKETA: Nejkrásnější česká sportovkyně

Nejkrásněšjí česká sportovkyně? Gabriela Soukalová, hlasovali čtenáři Lidovky.cz.

V březnu proběhlo finále Česká Miss 2013. Krásné a sympatické Češky se však nepohybují jen ve světě modelingu. Čtenáři serveru Lidovky.cz mohli vybírat i nejkrásnější českou sportovkyni. Anketu jednoznačně ovládla biatlonistka Gabriela Soukalová.

7. Sen o rychlobruslařské hale? Zbyly jen dluhy

Mluvilo se o ní několik let. Rychlobruslařští nadšenci se nechali unášet sněním o hale ve Velkém Oseku u Kolína, v jejíchž útrobách se bude chystat k útokům na medaile nejen Martina Sáblíková. Ze všeho ale sešlo. Velkolepé plány zůstaly v oblasti snů.

8. Hingisová? Podváděla všechny své kluky, říká její manžel

Muž chce překvapit svou ženu. Nečekaně za ní dorazí do hotelu. A pak jsou překvapení oba. Je to jako z otřepaného vtipu. A přece se takhle začal bortit vztah tenisové star Martiny Hingisové a parkurového jezdce Thibaulta Hutina.

9. Šílenost, říkají bikeři o jízdě na eskalátorech

Muž se pokusil sjet eskalátory v pražském metru. Vážně se zranil.

Zřejmě se chtěl stát slavným. Devětatřicetiletý muž se pokusil sjet na kole eskalátory v pražském metru. Při dojezdu však upadl a záchranáři ho převezli do nemocnice s podezřením na zlomeninu v oblasti páteře. Pochopení ke své jízdě nenašel ani u těch, pro které je adrenalin součástí práce - profesionálních bikerů.

10. Pět organizačních přešlapů atletického šampionátu

Světový šampionát v atletice skončil, podle mnohých ale Moskva nezanechala tak dobrý dojem jako předchozí mistrovství v Tegu či v Berlíně. Vybrali jsme faktory, které na mistrovství světa v Moskvě vrhaly negativní stín.

Pozn.: do pořadí nejsou započítány články seriálu Pohnuté osudy.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...