Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Nejhorší zápas roku, soptil Berdych po selhání v Indian Wells

Sport

  10:32
INDIAN WELLS (Od zpravodaje LN v USA) - Česká tenisová jednička Tomáš Berdych letos na prestižním turnaji v kalifornském Indian Wells neuspěla. Přes úspěšnou únorovou sérii turnajů Berdych v Kalifornii formu nepotvrdil a neobhájil loňskou semifinálovou účast, když prohrál v druhém kole se Španělem Baptistou Agutem 6:4, 2:6 a 4:6. Po zápase Berdych vysvětloval důvody své porážky na tiskové konferenci.

Servis Tomáše Berdycha. foto: Reuters

Určitě se jednalo o složitého soupeře pro druhé kolo. Jak byste zápas zhodnotil?
Ano, máte pravdu, jednalo se o těžkého soupeře na začátek turnaje, ale to není nějaká výmluva. Já musím takové těžké situace zvládat, a tentokrát se mi to nepodařilo. Prostě všechno, na co jsem sáhnul, jsem zkazil. Nic mi nešlo. Sehrál jsem určitě nejhorší zápas roku!

Nasazení hráči si zde v poušti Indian Wells těžko zvykají na podmínky. Létají zde míčky jinak?
Ne, určitě ne, podmínky jsou v pohodě. Já sám se musím zamyslet nad tím, proč mi nic nevycházelo, proč jsem netrefoval míče čistě a špatně jsem se pohyboval. Je to pro mne další zkušenost. Tenis není jen o vyhrávání, ale také o tom, jak se poučíte z chyb, které jsem dělal.

Tomáš Berdych děkuje divákům.

 Celý týden jste nehrál, zatímco on měl za sebou jeden zápas, byla to nevýhoda?
Těžko říci. Byl jsem rád, že jsem začínal hrát až v neděli. Za poslední měsíc jsem sehrál hodně zápasů, proto jsem byl rád za tu menší přestávku. Ale nevyšlo to.

Cítil jsem už od rána, že to najednou není ono?
Po rozehrávce, která byla ok, jsem se už necítil ideálně. Ne, že bych byl nervózní, ale chyběla mi trochu pohoda a ostrost. Ale to byla jen rozehrávka. Zápas jsem přitom začal dobře, vyhrál jsem první set, ale on vydržel, a já odešel.

 Už víte, co bude dělat dále? Zůstanete tady, poletíte hned do Miami či se vracíte domů do Evropy?
Ještě nevím, musím si s kouči a celým mým týmem sednout a všechno promyslet, jak nejlépe dál. Jak jsem říkal v minulosti, tenisový kalendář v březnu není správně sestaven, teď mám de facto dva týdny volno, a to není pro mě ideální.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!