Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Nejistá sezona mladého Schumachera. Procházím těžším obdobím, ale nadále sním o F1, říká

Sport

  14:41
Hurth - Loňský vítěz evropské série formule 3 Mick Schumacher se zatím marně snaží navázat na výsledky ve formuli 2. „Myslím, že jsme na dobré cestě. Ukázali jsme, že máme rychlost a potenciál být na čele. Každý si někdy musí projít těžším obdobím,“ nevzdává svůj sen v cestě za formulí 1 syn Michaela Schumachera.

Mick Schumacher závodí v seriálu formule 2. foto: Reuters

V celkovém pořadí formule 2 je Mick Schumacher až na 14. místě. Jeho nejlepším výsledkem bylo čtvrté místo ve Velké ceně Rakouska - paradoxně po startu z chvostu pole.

„Nikdo učený z nebe nespadl,“ reaguje dvacetiletý Němec na své nekonzistentní výsledky v úvodní sezoně F2. „Samozřejmě, že to nebylo snadné a měli jsme i nějakou smůlu, ale nejvíc se poučíte z těžkých chvil,“ dodává Schumacher, jenž svou závodnickou kariéru začal v roce 2008 v závodech motokár.

Mick Schumacher oslavuje po první výhře ve Formuli 3.

Přesto mladá naděje motorsportu zůstává klidná. „Myslím, že jsme na dobré cestě. Ukázali jsme, že máme rychlost a potenciál být na čele. Každý si někdy musí projít těžším obdobím. Jdu krok za krokem,“ říká uvědoměle.

„Cítím se stále jistěji v tomto prostředí a snad brzy nastane správný čas na posun do F1. Je obtížné předpovědět, kdy se to stane. Musíte mít štěstí na volnou sedačku, takže budu pokračovat a držet si palce,“ má jasno Schumacher junior.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!