Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Nejlepší výsledek sezony. Skikrosař Kraus dojel v Arose druhý

Sport

  15:35
AROSA - Skikrosař Tomáš Kraus skončil druhý v závodu Světového poháru v Arose a dosáhl nejlepšího umístění v sezoně. Z vítězství se v prvním závodu po olympijských hrách v Soči radoval domácí Švýcar Alex Fiva. Ženám kralovala Norka Marte Gjefsenová, Nikol Kučerová vypadla ve čtvrtfinále.

Český skikrosař Tomáš Kraus. foto: MAFRA - Michal Sváček

Bývalý mistr světa a vítěz Světového poháru ve skikrosu Kraus se na stupně vítězů dostal po roce. Loni v únoru vyhrál závod v německém Grasgehrenu.

Ve finále se Kraus držel v závěsu za Fivou a za ním byla díra, protože Kanaďan Christopher Delbosco a Nor Didrik Bastian Jüll se srazili. Už na posledním skoku tak český lyžař zvedl radostí ruce nad hlavu a oslavil své pondělní čtyřicetiny.

Český skikrosař Tomáš Kraus během OH v Soči.

"Mám dneska svátek, tak je to aspoň dárek k svátku, když jsem to k narozeninám nestihl," řekl Kraus ČTK. "Bylo to hodně natěsno v každé jízdě, musel jsem to tam vždy zmáčknout, ale vyšlo to. Je to určitá náplast za olympiádu," řekl Kraus.

Na nedávných olympijských hrách v Soči rovněž myslel Kraus na stupně vítězů, ale po kontaktu se Slovincem Filipem Flisarem upadl a skončil osmnáctý.

V Arose Kraus jako za starých časů výborně startoval. Díky tomu pro sebe jistě rozhodl osmifinále i čtvrtfinále. V tom ukázal své zkušenosti, protože v první zatáčce přetlačil Christopha Wahrstöttera z Rakouska a zbytek jízdy kontroloval.

V semifinále měl Kraus i velké štěstí. Hned v první zatáčce po startu měl kolizi s Rakušanem Andreasem Mattem a s Kanaďanem Bradym Lemanem. Český jezdec se dokázal nejrychleji znovu rozjet a dojel si z druhého místa pro postup do finále.

Kučerová zvládla osmifinále a dojela si pro postup z druhého místa. Ve čtvrtfinále ale účastnice her v Soči chybovala, dojela třetí a vypadla.

Autoři: ,

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.