Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Největší ryby: Baroš a Beckham

Sport

  9:17
PRAHA - Nastal čas utrácet peníze. S novým rokem se otevřelo na měsíc přestupové okno.

Milan Baroš při tréninku. foto: Doležal MichalČTK

Jak velké fotbalové ryby kluby u konkurence uloví? Na evropském trhu se určitě neztratí také čeští hráči, nejvyšší částky se ale při spekulacích médií suverénně točí kolem Davida Beckhama.

O získání anglické superstar z Realu Madrid údajně usiluje dokonce 15 zájemců.

LN vybraly trojici českých a zahraničních fotbalistů, kteří budou nejvíc sledovanými kandidáty na změnu angažmá.

1. Milan BAROŠ (Aston Villa - St. Etienne)
Nejlepší střelec EURO 2004 v Aston Ville jen marně vzpomíná na někdejší slávu. Pod trenérem Haškem už pookřála v St. Etienne forma Marka Heinze. Nyní by mohl přijít čas na léčebnou kúru pro dalšího reprezentanta.

A co si o stěhování do nového působiště myslí rychlonohý útočník? „Vůbec o něčem takovém neuvažuji,“ řekl Baroš při předvánoční návštěvě Prahy. Jak bude mluvit na stejné téma v lednu, se teprve uvidí.

2. Zdeněk GRYGERA (Ajax Amsterdam - Juventus Turín)
Daleko pravděpodobnější transakce, Juventus už zájem o českého obránce nijak neskrývá. V Ajaxu vyprší Grygerovi smlouva za půl roku, amsterdamský klub za něj ještě může utržit odstupné. „Jednání budou o to lehčí,“ řekl sportovní ředitel Juventusu Alessio Secco.

3. Pavel MAREŠ (Petrohrad - Sparta)
Ruský zaměstnavatel už Marešovi jasně naznačil, že s ním dál nepočítá. Na stole mu hned přistála nabídka ze Sparty. Účastník loňského mistrovství světa kromě návratu domů zvažuje také nabídky od Paris St. Germain a Austrie Vídeň.


Jaké další zajímavé transfery jsou v Evropě na spadnutí?

1. David BECKHAM (Real Madrid - Inter Milán)
V Realu ztratila anglická ikona místo v základní sestavě, ale jako reklamní lákadlo nemá stále konkurenci. Z houfu nápadníků vytasil nejkonkrétnější nabídku Inter Milán. Lídr italské ligy nabízí Beckhamovi navýšení platu a plnou kontrolu nad jeho marketingovými právy.

2. Franck RIBÉRY (Marseille - Real Madrid)
Objev francouzských vicemistrů světa v létě Marseille udržela. Teď to bude mít zase o něco těžší. Podle průzkumu pro list Marca by tři čtvrtiny fanoušků „Bílého baletu“ přivítaly příchod francouzského záložníka do Realu Madrid. Prezident klubu Ramon Calderon bude chtít jejich přání splnit.

3. Owen HARGREAVES (Bayern Mnichov - Manchester United)
Jediného anglického reprezentanta, který si ještě nezahrál Premier League, láká zpět do vlasti sir Alex Ferguson. Univerzální záložník by vyztužil nabitý kádr Manchesteru United při jarním útoku na anglický titul.  Hargreaves by ale nemohl naskočit do Ligy mistrů.

Autor: