Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Největší úspěch na závěr roku. Badmintonista Koukal hrál v LA finále

Sport

  17:56aktualizováno  15. prosince 15:09
LOS ANGELES - Badmintonista Petr Koukal obsadil druhé místo na turnaji US Open Grand Prix v Los Angeles. Český olympionik tam z pozice osmého nasazeného hráče vyhrál čtyři zápasy, v semifinále vyřadil turnajovou dvojku Mishu Zilbermana z Izraele a až ve finále podlehl po hodinu a 18 minut trvajícím boji nejvýše nasazenému Tchaj-wanci Jen Hao Hsu 19:21, 21:19, 8:21.

Petr Koukal se raduje z vítězství nad favorizovaným Rusem Ivanovem. foto: Josef Rubáš

„Těší mě především fakt, že jsem si dokázal získat respekt a porazit hráče, kteří budou zároveň velkými konkurenty v olympijské kvalifikaci,“ uvedl Koukal v tiskové zprávě. O účast na hrách v Riu se začne bojovat příští rok v květnu a na olympijský turnaj se ve dvouhře kvalifikuje 38 hráčů. 

Badmintonista Petr Koukal.

„Velmi se teď těším na krátkou vánoční přestávku, následný kondiční trénink a věřím, že hned od prvních turnajů v roce 2015 se mi bude dařit dál,“ přál si Koukal, před americkým turnajem 84. hráč světového žebříčku.

Poslední turnaj letošního roku přinesl Koukalovi největší úspěch a zisk 4860 bodů. Letos byl také pátý na Brasil Open a Scottish Open, na mistrovství Evropy skončil devátý a na světovém šampionátu sedmnáctý.

Dařilo se i Pavelkové

Životního výsledku dosáhla česká singlista Zuzana Pavelková, která v Los Angeles dokráčela až do semifinále. V prvních dvou kolech si poradila se soupeřkami z Peru a Ameriky, ve čtvrtfinále pak ve dvou setech přehrála Tchaj-wanku Su Hsiang Ling 21:18 a 21:17. Rozjeté Pavelkové vystavila stopku až Kanaďanka Honderich, jíž česká reprezentantka podlehla 8:21 a 16:21. Největší kariétní bodový zisk (3850 bodů) znamená pro Pavelkovou posun k devadesátému místu světového žebříčku.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!