Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Němec dal lístky z losu do aukce

Sport

  10:46
BERLÍN - Obsah odpadkového koše může vynést Matthiasi Blumovi slušnou částku. Jedenatřicetiletý Němec v Lipsku pomáhal při rozebírání pódia, na němž se 9. prosince odehrál losovací ceremoniál mistrovství světa ve fotbale. V odloženém igelitovém pytli se smetím nalezl 32 útržků se jmény všech účastníků turnaje.

Matthias Blum nabídl lístky z losu na MS ve fotbale nalezené v odpadkovém koši internetovému aukčnímu portálu eBay. foto: ČTK

Malé kousky papíru, které byly vytahovány jednotlivými fotbalovými osobnostmi z osudí, ho hned zaujaly. „Uvědomil jsem si, že by takové věci neměly skončit v popelnici. Pro mnoho fanoušků už znamenají součást historie,“ vyprávěl Blume o nečekaném nálezu.

Celou sbírku proto na radu přátel nabídl do aukce na internetové stránce eBay. Pokus o zpeněžení vzácných suvenýrů podle mladého Němce ale naráží na nesouhlas FIFA.

FIFA je proti
Mezinárodní fotbalová federace se domnívá, že takový postup je v rozporu s ochrannými známkami, jimž podléhají nápisy na papírkách. Žádný z funkcionářů se k celé kauze dosud oficiálně nevyjádřil.

I přesto nechce Blume ustoupit. Ohlas na dražbu je totiž veliký. „Původně jsem čekal, že za žádný lístek nedostanu víc než 100 eur,“ řekl Blume.

Skutečnost zatím předčila i tyto optimistické představy. Cena lístku se jménem Německa už dosáhla hranice 1000 eur. Nabídka za losovací papírek Brazílie má hodnotu 162 eur. Internetová aukce skončí už zítra.

Foto popis| Neobvyklá aukce. Němec Matthias Blume nabízí na internetu lístky z losovacího ceremoniálu mistrovství světa ve fotbale.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...