130 let

Petra Kvitová | foto: ČTK

Nemocná Kvitová musí do soboty odpočívat. Jsem unavená, říká

B. J. King Cup
  •   14:03
PRAHA - Nejméně do soboty si tenistka Petra Kvitová poleží v posteli. Světová šestka se ve středu odhlásila z Turnaje mistryň v Istanbulu kvůli zánětu průdušek, který vyšetření v Brně potvrdilo, a má naordinovaný klid.

"Cítím se unavená, ale jsem ráda doma v posteli. Budu několik dnů odpočívat," řekla Kvitová. Léčba směřuje k tomu, aby loňská wimbledonská vítězka mohla být za týden oporou tenistek ve finále Fed Cupu proti Srbkám v pražské O2 areně.

Dvaadvacetiletá Kvitová prohrála v úterý v Istanbulu s Polkou Agnieszkou Radwaňskou a o den později se z turnaje odhlásila. Ještě večer podstoupila první vyšetření v Brně, další absolvovala dnes a vždy se potvrdil zánět průdušek.

Antibiotika nebere

Hráčka ale s ohledem na příští týden, kdy by měla hrát Fed Cup a v pondělí exhibici s Ruskou Marií Šarapovovou, nebere antibiotika. Na základě dalších vyšetření se o víkendu rozhodne, kdy se Kvitová znovu postaví na kurt.

"Exhibice se Šarapovovou se uskuteční v každém případě. Počítáme s Petrou, ale máme i záložní řešení, kdo by se s Marií představil," řekl ČTK Karel Tejkal, mluvčí České sportovní, která marketingově připravuje exhibici i Fed Cup.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz