Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Nemocný Brückner na Kypr neodletí

Sport

  11:55
PRAHA - Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner se kvůli nemoci nezúčastní přípravných zápasů proti Řecku a Polsku, které se uskuteční v úterý a ve středu na Kypru. Na dnešní tiskové konferenci v Praze to oznámil reprezentační manažer Vlastimil Košťál.

Reprezentační trenér Karel Brückner foto: Andrej StolárČTK

Osmašedesátiletý Brückner zůstal s horečkami doma v Olomouci a nepřijel tudíž ani na dnešní sraz v Praze, odkud část reprezentačního výběru odletí hodinu po poledni na středomořský ostrov. Brückner tak jako trenér národního týmu poprvé po více než šesti letech zmešká reprezentační akci.

"Trenér má vysoké teploty, je tam i podezření na zápal plic. S ohledem na jeho zdraví bude určitě lepší, když zůstane ležet v posteli," uvedl Košťál. Brücknerovy kompetence si tak rozdělí jeho asistenti Petr Rada, který už na Kypru pobývá s teplickým týmem, a Jaroslav Šilhavý s tím, že hlavní slovo bude mít Rada. "Ale s trenérem budeme pořád na telefonu," podotkl Šilhavý.

Vedení týmu se ještě nevzdalo naděje, že by Brückner dorazil na Kypr později, ale to prý není příliš pravděpodobná varianta. "Šance existuje, ale není to příliš reálné. Nechceme ohrozit zdraví trenéra. Ale realizační tým je i tak dostatečně kvalitní a široký, nepochybuji o tom, že to zvládneme," řekl Košťál.
Autor: