Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Nenastoupíme, pokud nám neuhradíte škodu, vyhrožovali Kazaši

Aféra kolem vykradených hotelových pokojů v Ostravě měla dohru ještě před startem nedělních tenisových zápasů. Kazašská strana totiž vzkázala, že pokud Češi nezaručí plné uhrazení vzniklé škody, její tenisté 1. kolo Davis Cupu nedohrají. Nátlak Kazaši zkusili v čase 12:29, tedy jen půl hodiny do prvního nedělního duelu Tomáše Berdycha s Andrejem Golubjovem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P. Brychta

7. 3. 2011 18:06
Přijedou a v Ostravě je okradou.

A to tam měli i rakety?

0 0
možnosti
JN

J. Němec

7. 3. 2011 17:00
Nemuseli nastupovat a bylo by to jejich ostuda

Být českým tenisovým svazem, tak Kazachům s úsměvem oznámím, že nemusí nastoupit. Nevím, jak je to v tenise, ale v jiných sportech se čeká tak 15 minut a potom tým, který nenastoupí, tak kontumačně prohrává. Je nepříjemné, že byli okradeni, ale nikde jsem se nedočetl, zda jim vyklradli hotelové trezory na pokoji nebo zda měli věci jen volně uložené v hotelovém pokoji. Všude na světě platí pravidlo, že hotel hradí pouze věci obvyklé a rozhodně nehradí ukradené peníze. Hotel zoodpovídá pouze za peníze a věci, které jsou vložené do centrálního hotelového trezoru a potom musí hradit krádež věcí obvyklých, například holícího strojku, oblečení atd.). Nevím, zda je věcí obvyklou notebook. Prakticky všechny hotely jsou pojištěné pro případ těchto krádeží, takže věci budou Kazachům uhrazené stejně, jako by byli okradeni všude jinde. Jinak psáno, je to ostuda, ale stává se to všude na světě a po pravdě psáno, proti profesionálním zlodějům nemá žádný hotel moc šancí, ale z tohoto důvodu existují hotelové trezory a nikde se neuvádí, zda byly ukradeny tyto věci aspoň v trezorku na pokoji a proč Kazaši si nedali věci do úschovy v centrálním hotelovém trezoru. Děkuji za pochopení, Jan Němec

0 0
možnosti
PK

P. Kalina

7. 3. 2011 20:24
Re: Nemuseli nastupovat a bylo by to jejich ostuda

To, co říkáte, zní hodně nesmyslně. Hotel za věci ručí a proto je má uhradit. Obzvlášť, když se jedná o takovouto záležitost. Kdyby se to stalo Francouzům, tak by se Kaderka ani neuprd. To by ho seřvala nejen francouzská ambasáda ale i česká vláda. Ale protože se jedná o Kazachy, tak pan Kaderka něco zvažuje. Radil bych mu, aby nevířil vody - bude jinak za hlupáka.

0 0
možnosti
DK

D. Kramolišová

7. 3. 2011 16:10
A proč ne?

Po zkušenostech s hledáním zloděje...vyřizováním úhrady se ani nedivím...

0 0
možnosti
JK

J. Kos

7. 3. 2011 15:52
Ježíši,

pane Kaderka vy nemáte žádné zkušenosti od roku 1945 dodnes ? Čemu se divíte ?

0 0
možnosti