Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Nenavázala na dobré výsledky. Ledecká skončila v super-G sedmadvacátá

Sport

  21:19
LAKE LOUISE / PRAHA - Ester Ledecká bodovala 27. místem v superobřím slalomu Světového poháru v Lake Louise. Poprvé slavila v této disciplíně výhru Američanka Mikaela Shiffrinová a v 23 letech zkompletovala sbírku triumfů ve všech disciplínách. Druhá skončila se ztrátou 77 setin Norka Ragnhild Mowinckelová, třetí byla Němka Viktoria Rebensburgová.

Ester Ledecká při dojezdu v Lake Louise. foto: Reuters

Jsem prostě nešika, glosuje zlomenou kůstku Ledecká

Ledecká startovala s číslem 26, s kterým šokovala na olympijských hrách v Pchjongčchangu triumfem právě v super-G, ale tentokrát po dojetí do cíle nebyla v šoku jako v Koreji. Po dojezdu byla jednadvacátá a v té chvíli porazila jen tři soupeřky.

Početná skupinka fanoušků v cíli s nápisy „Ester“ či „Ester, jsi naše jednička“ radostně skandovala jméno Češky, která posléze ještě klesla o šest míst.

Ledecká v Lake Louise startovala po problémech s rukou, na které si před čtrnácti dny zlomila zápěstní kůstku na snowboardu a podstoupila ve Vailu operaci. Přesto v pátečním sjezdu obsadila 21. místo a především dojela v sobotu desátá.

Třiadvacetiletá Ledecká jela teprve druhý superobří slalom po olympijském triumfu. V březnovém finále SP ve švédském Aare, kde bude MS, kvůli bolavým zádům jízdu nedokončila. V této disciplíně byla v SP nejlépe dvakrát devatenáctá.

Ester Ledecká dojela ve druhém sjezdu v Lake Louise desátá.
Maximální soustředění Ester Ledecké v Lake Louise.

Shiffrinová výhrou v super-G zkompletovala v SP sbírku triumfů ve všech disciplínách. Dříve jen slalomová královna už vyhrála i obří slalom, sjezd, kombinaci a paralelní slalom. Dohromady má v seriálu už 46 vyhraných závodů.

„Ráno jsem se probudila, cítila se dobře a řekla si, že do toho půjdu. Je skvělé, že jsem dokázala vyhrát v každé disciplíně. Je to nádhera,“ řekla Shiffrinová.

V čele celkového pořadí SP má třiadvacetiletá Shiffrinová náskok více než 230 bodů před Švýcarkou Michelle Gisinovou a zkraje zimy jasně naznačuje, že rázně vykročila za třetím velkým křišťálovým glóbem za sebou.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!