Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Neproměněná penalta stála Slavii dva body

Sport

  17:50
PRAHA - Fotbalisté Slavie Praha nepotvrdili roli favoritů a dnes na svém hřišti pouze remizovali 1:1 s Viktorií Plzeň. Bod mohl hostům vzít v nastaveném čase Lukáš Jarolím, jenže z penalty nedokázal ani trefit branku.

Slavia - Plzeň foto: Hynek Glos, Lidové noviny

Slávisty přišla na Strahov podpořit jen hrstka fanoušků a chladná atmosféra z ochozů se přenesla i na kvalitně připravený trávník. Na něm se odehrávalo hodně nepřesné představení, plné neadresných přihrávek a individuálních chyb.

Hosté se netajili tím, že by rádi z Prahy odvezli bod, a tomu také pozměněná sestava podřídila svou taktiku. Domácí proto sice měli opticky navrch, ale velké šance si nevytvořili. V desáté minutě sice Fořt hlavičkoval ve slibné pozici, ale branku netrefil a podobně dopadla řada dalších akcí.

Paradoxně nejslibnější možnost měli slávisté po chybě gólmana Bičíka, který podcenil vysoký souboj s mladíkem Jandou; ten si pomohl rukama, ale stačil míč trefit a jen duchapřítomný Radův zásah na brankové čáře odvrátil první gól. Pomalu se rozehrával i jediný reprezentant Piták, který se mohl prosadit v 42. minutě po přistrčení míče od Fořta, ale pálil nad.

Po přestávce se nejdříve předvedli hosté po trestném kopu Limberského, v 53. minutě to v těžkém úhlu zkusil z voleje Rada, ale Vorel míč ztlumil a ten skončil na tyči. Brzy ale dostali také po standardní situaci možnost slávisté: v 58. minutě po Krajčíkově rohu nedokázal Procházka odvrátit nebezpečí, Piták přihrál Fořtovi a z hlavy plzeňského odchovance míč zamířil do sítě.

Slávisté okamžitě ožili, dostávali se k rychlým kombinacím, díky kterým překonávali plzeňskou defenzivu. Jenže další možnosti nevyužili a brzy na to doplatili. V 69. minutě se vydal do šestnáctky Limberský, kterého podkopl Jarolím a nařízenou penaltu střídající Barteska jistě proměnil.

Domácí tým se pustil okamžitě do útoku, ale výsledkem byla jen Holeňákova hlavička do tyče. Ale o ofenzivu se snažili také hosté, kteří vycítili šanci, a závěr zápasu tak měl nečekaně dramatickou zápletku, z níž hosté vytěžili bod za remízu.

Slávisté totiž na rozdíl od pondělního zápasu s Olomoucí nedokázali v závěru strhnout výhru na svou stranu. Měli k tomu sice ideální možnost, jenže Lukáš Jarolím neproměnil v nastaveném čase penaltu.

Výsledek:
Slavia Praha - Viktoria Plzeň 1:1 (0:0)

Branky: 58. Fořt - 70. Barteska z pen. Rozhodčí: Adámek - Wilczek, Ondo. ŽK: Rada, Pilař (oba Plzeň). Diváci: 1859.

Sestavy:
Slavia:
Vorel - Krajčík, Dosoudil, Suchý, Hubáček (71. Gaúcho) - Piták, L. Jarolím, Holeňák, Janda - S. Vlček (79. Hercegfalvi), Fořt (86. Kalivoda). Trenér: K. Jarolím.
Plzeň: Bičík - Procházka, Rada, Zakopal, Smola - M. Knakal (46. Bednář), P. Vlček (62. Barteska), Pilař, Limberský - Vágner (74. Kousal), Fillo. Trenér: Michálek.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.