Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Neskutečné. Šampion Wilder si při obhajobě zlomil ruku, přesto zvítězil

Sport

  13:00
BIRMINGHAM - Americký boxer Deontay Wilder zůstal profesionálním mistrem světa těžké váhy organizace WBC, když v sobotním duelu v Birmingham porazil technickým k.o. v osmém kole krajana Chrise Arreolu. Titul úspěšně obhájil už počtvrté, přestože si ve čtvrtém kole zlomil pravou ruku a okamžitě po utkání zamířil do nemocnice.

Deontay Wilder a Chris Arreaola foto: Reuters

Třicetiletý Wilder, jenž dosud mezi profesionály neprohrál a z 37 utkání jen jedno neukončil předčasně, poprvé poslal o pět let staršího Arreolu k zemi ve čtvrtém kole.

Svého soupeře zasypával tvrdými ranami i přesto, že místo zraněné pravačky musel většinu zápasu boxovat slabší levou rukou.

Po osmém kole Arreola nemohl otevřít levé oko a rozhodčí zápas ukončil. „Chci sjednotit tituly,“ řekl Wilder s tím, že příště by rád boxoval buď s vítězem titulového duelu organizací WBA a WBO mezi Tysonem Furym a Vladimirem Kličkem, nebo mistrem světa IBF Anthonym Joshuou.

Wilder se měl původně o titul utkat s Rusem Alexanderem Povětkinem, kvůli soupeřově pozitivnímu testu na meldonium byl však květnový duel zrušen.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.