Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Neštěstí v Rakousku. Náhle zemřela vycházející lyžařská hvězda Bassaniová, bylo jí pouhých 18 let

Sport

  13:48
Vídeň - Byla vycházející hvězdou rakouského lyžování, sdruženářka Johanna Bassaniová zemřela deset dní poté, co oslavila osmnácté narozeniny, informovala rakouská média. Co bylo příčinou její smrti, zatím není známo.

Sdruženářka Johanna Bassaniová zemřela deset dní poté, co oslavila osmnácté narozeniny, informovala rakouská média. foto: Reprofoto

„Jsme šokováni a hluboce zasaženi zprávou o náhlé smrti naší reprezentantky v severské kombinaci Johanny Bassaniové. Upřímnou soustrast rodině i všem jejím blízkým. Odpočívej v pokoji, Johanno,“ zveřejnil na svém facebookovém profilu rakouský svaz smutnou zprávu.

Bassaniová byla jednou z hlavních nadějí Rakušanů, na Olympijských hrách mládeže v Lausanne brala stříbro v závodě smíšených štafet, mezi dospělé vstoupila v Kontinentálním poháru dvakrát šestým místem.

„Sportovkyně klubu z Hinzbachu patřila k největším domácím talentům v tomto sportovním odvětví. V Johanně přichází rodina severské kombinace a především ženská reprezentace o srdečnou a všemi oblíbenou kolegyni. Jsme vděční za všechno, co pro tento sport udělala, a tak zůstane navždy v našich vzpomínkách,“ píše rakouský svaz.

Autor: