Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Neštěstí ve Francii. Šestnáctiletá lezkyně uklouzla ve skalách, po pádu zemřela

Sport

  21:35
Grenoble - Juniorská mistryně světa Francouzka Luce Douadyová zemřela po pádu ve skalách poblíž svého bydliště Saint-Bernard u Grenoblu. Teprve šestnáctiletá vycházející hvězda sportovního lezení uklouzla v exponovaném místě mezi cestami v oblasti Saint Pancrasse, kam se v neděli vydala s přáteli.

Francouzka Luce Douadyová na umělé stěně. foto: Reprofoto

Loni šokovala svět. Teď má problém. Jak se atletka Násirová naivně hájí

K neštěstí se vyjádřila i Francouzská horolezecká federace: „Horolezci a celá federace smutní. Skvělá sportovkyně a osobnost nás opustila. Myslíme na celou její rodinu, přátele a všechny, koho toto neštěstí hluboce zasáhlo.“

Francouzka Luce Douadyová coby dítě na umělé stěně.
Francouzka Luce Douadyová na umělé stěně.

V šoku je také technický ředitel francouzské reprezentace. „Luce byla velmi talentovaná mladá sportovkyně francouzského horolezeckého týmu. V šestnácti letech měla celou budoucnost před sebou. Tato strašná zpráva zasáhla její týmové kolegy, kamarády, i trenéry. Celá federace smutní,“ řekl Pierre-Henri Paillason.

Douadyová loni získala juniorský titul v boulderingu a prosadila se i mezi dospělými. Na říjnovém mistrovství Evropy v Edinburghu vybojovala v lezení na obtížnost bronz.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!