Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sport

Netrénuju, nevidím k tomu žádný důvod. Vrátím se, až budu mít jasný cíl, říká Federer

Roger Federer proti Novaku Djokovicovi. foto: Reuters

Basilej - Švýcarský tenista Roger Federer si v době přerušení sezony kvůli pandemii koronaviru dopřává pauzu se vším všudy. V online rozhovoru s bývalým brazilským rivalem Gustavem Kuertenem osmatřicetiletý otec čtyř dětí přiznal, že už delší dobu nevzal raketu do ruky.
  14:57

„Momentálně netrénuju, nevidím k tomu žádný důvod,“ prohlásil majitel rekordních dvaceti grandslamových titulů. „Se svou fyzičkou jsem spokojený, než se ale budeme moci vrátit na Tour, potrvá to ještě dlouho,“ dodal. 

S přípravou chce začít, až bude situace jasnější. „Až se k tréninku vrátím, budu mít před očima jasný cíl, kvůli čemu mám pracovat a to mě bude motivovat,“ prohlásil.

Roger Federer proti Novaku Djokovicovi.
Roger Federer proti Novaku Djokovicovi.

Unikátní bilanci dvaceti titulů z grandslamové dvouhry by rád ještě rozšířil, zápasy bez diváků si ale moc představit nedokáže. „Zvlášť na velkých turnajích to bude těžké, hrát před prázdnými tribunami,“ uvedl Federer.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...