Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Neumannová doběhla ve Finsku čtvrtá

Sport

  12:08
Kuusamo (Finsko) - Dvě sekundy od medaile zůstala lyžařka Kateřina Neumannová v dnešním závodu na 10 kilometrů klasicky ve finském Kuusamu. Česká běžkyně skončila čtvrtá těsně za Estonkou Kristinou Šmigunovou. Z vítězství se radovala domácí Finka Virpi Kuitunenová, druhá žena sobotního sprintu.

Kateřina Neumannová foto: AFP

Kuitunenová se usadila v čele závodu od prvního mezičasu a pak už se jen vzdalovala svým soupeřkám. Druhou Norku Marit Björgenovou, vedoucí ženu seriálu, porazila v těžkých podmínkách na mokrém sněhu a ve třech stupních nad nulou o plných 44 sekund. Norská obhájkyně celkového prvenství byla ve všech čtyřech závodech nové sezony na stupních vítězů a na kontě už má 300 bodů, Neumannová zůstala čtvrtá.

Česká závodnice se dnes pohybovala na průběžné medailové pozici jen jednou, a to na třetím kilometru, kde byla třetí. Ve finiši sice předstihla Norku Vibeke Skofterudovou, ale o medaili připravila  českou běžkyni  drtivým závěrem olympijská vítězka na této trati Šmigunová.

Z kvarteta českých reprezentantek dnes bodovala také Kamila Rajdlová díky 4. místu, Heleně Erbenové třicítka nejlepších utekla o tři příčky. Kateřina Smutná, jež od této sezony reprezentuje Rakousko, skončila sedmnáctá.
Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...