130 let

Kateřina Neumannová | foto: Michal Kamaryt, ČTK

Neumannová i přes virózu poběží

Sport
  •   9:06
PRAGELATO - Kateřina Neumannová se i přes zdravotní potíže zúčastní závěrečné soutěže běžkyň na lyžích na olympijských hrách, závodu na 30 kilometrů volnou technikou.
Řekl mluvčí výpravy Jan Martinek. Stříbrná medailistka ze skiatlonu měla od středy virózu, ale nakonec se rozhodla startovat.

"Katka vypadá dobře. Upravilo se to, v noci spala dobře, neměla teplotu a měla by startovat," řekl Kolář, který Neumannovou dnes ráno v Pragelatu navštívil. Pro Neumannovou, držitelku pěti olympijských medailí, má být dnešní závod v Pragelatu posledním olympijským vystoupením v kariéře.

O poslední šanci bojovat o zlato ji ale málem připravil virus, jehož účinky se snažila zmírnit kloktadly a vitaminy. Hromadný start je v Pragelatu naplánován na 11:30.  Pokud by se Neumannové podařilo získat medaili, dostala by se se na druhé místo mezi českými sportovci. Nejvíce cenných kovů získala Věra Čáslavská (11), běžkyně z Písku se nyní dělí s pěti kovy o druhé místo s Emilem Zátopkem.

Mezi největší soupeřky české běžkyně na třicítce budou patřit dvojnásobná olympijská vítězka Kristina Šmigunová z Estonska, Rusky Julija Čepalovová s Jevgenijí Medvěděvovou či Italka Gabriella Paruzziová.
Autoři: Lidovky.cz, ČTK