Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Neumannová půjde před soud, liberecká univerzita ji zažalovala

Sport

  12:02
LIBEREC - Organizátoři lyžařského mistrovství světa v Liberci se topí v problémech. Technická univerzita v Liberci na ně podala žalobu, výbor totiž nezaplatil 8,75 milionu korun za pronájem vysokoškolských kolejí a tamní menzy. Univerzitě se nepodařilo sjednat s pořadateli splátkový kalendář, uvedla její mluvčí Jaroslava Kočárková.

Kateřina Neumannová a předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek. foto: Roman Vondrouš ČTK

"Žaloba byla připravená asi měsíc. Čekali jsme na upřesnění, jak chtějí pořadatelé dluh vyrovnat, ale ani to nepřišlo, proto ho budeme vymáhat soudně," poznamenala mluvčí. Aktivace žaloby stála univerzitu 350 tisíc korun.

Organizátoři si pronajali na dobu šampionátu menzu a celý areál kolejí v Harcově, který běžně obývá asi tři tisíce studentů. Univerzita kvůli tomu musela koleje opravit a také zkrátit zimní semestr. Během mistrovství tam pobývalo asi 800 účastníků šampionátu, hlavně sportovců. Univerzita za to účtovala pořadatelům necelých 11 milionů, ti jí ale zaplatili jen zhruba dvoumilionovou zálohu.

Milionové dluhy vůči podnikatelům a organizacím přiznala nedávno i předsedkyně výboru Kateřina Neumannová. Mistrovství světa v klasickém lyžování se v Liberci konalo od 18. února do 1. března. Ze státního, městského a krajského rozpočtu putovaly na šampionát více než dvě miliardy korun.

Autoři: ,

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...