130 let

Kateřina Neumannová. | foto: ČTK

Neumannová zabrala, ve sprintu skončila pátá

Sport
  •   14:32
ASIAGO - Kateřina Neumannová překvapila v lyžařské Tour de Ski. Česká běžkyně plánovala, že by se mohla vrátit do Čech léčit zranění, ale nakonec se rozhodla zůstat v Itálii a v neoblíbeném sprintu skončila pátá.
V mužském finále hájil poprvé v kariéře české barvy Dušan Kožíšek, který už v poslední jízdě na soupeře nestačil a skončil šestý. Zvítězili Finka Virpi Kuitunenová a Nor Tor Arne Hetland.

Do finále sprintu Světového poháru postoupila Neumannová poprvé od závodu v Lahti před třemi lety, kdy skončila šestá. Lépe zajela sprint naposledy v roce 2002 ve Val di Fiemme, kde vyhrála. Kožíškovým maximem dosud bylo osmé místo v Novém Městě na Moravě před dvěma lety.

Neumannová postoupila do finále nečekaně, neboť teprve před pár dny vysadila antibiotika, kterými léčila nachlazení. Po výpadku při klasické desítce v Oberstdorfu se opět dostala do boje o přední místa v celkovém pořadí Tour a tím i o body do Světového poháru.

Olympijská vítězka zajela v kvalifikaci patnáctý čas, ale už ve čtvrtfinále skončila druhá a v dramatickém finiši stejnou pozici obsadila i v semifinále. Stejně si v prvních dvou vyřazovacích bojích počínal také Kožíšek, bronzový medailista z mistrovství světa ve sprintu dvojic s
Martinem Koukal, který si připsal ve Světovém poháru životní výsledek.
Autoři: Lidovky.cz, ČTK