Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Neuvěřitelné. Šachová jednička Carlsen je nejlepší na světě i ve Fantasy Premier League

Sport

  11:35
PRAHA - Geniální analytická mysl norského mistra světa Magnuse Carlsena se neomezuje jen na šachy. Světová šachová jednička se dostala o víkendu i do čela žebříčku fotbalové Fantasy Premier League (FPL), online hry, kterou hraje více než sedm milionů lidí.

Magnus Carlsen foto: Reuters

Jeden šachový král vládne všem. Carlsen zvládá tři elitní disciplíny naráz

Že je Carlsen na svůj úspěch ve virtuálním fotbale patřičně pyšný, potvrdil i tím, že si změnil svou charakteristiku na twitteru. 

Už se tam nepředstavuje pouze jako „Mistr světa v šachu“, ale také jako „Šachová světová jednička a současná jednička ve Fantasy Premier League“.

Hráči ve FPL si tvoří týmy o 15 fotbalistech anglické ligy a dostávají body za jejich góly, asistence, defenzivní schopnosti a další výkony. 

Carlsenův tým nazvaný Kjell Ankedal se dostal do čela světového žebříčku v sobotu poté, co Muhammad Salah dvěma brankami rozhodl o výhře Liverpoolu 2:0 nad Watfordem. 

Momenty soustředění Magnuse Carlsena.
Zájem médií o šachové finále mistrovství světa je enormní.

Carlsen si egyptského útočníka vybral za kapitána, díky čemuž získal dvojnásobný počet bodů.

„Hodně lidí se mě ptá na mou FPL strategii, ale není to žádná věda. Částečně statistiky a částečně instinkt,“ uvedl na twitteru Carlsen, jenž drží titul šachového mistra světa od roku 2013.

Autor:

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč