Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Rakušanka se dočkala omluvy za nevhodné záběry na svůj křídou zašpiněný zadek

Nevhodné záběry v přenosu se po sobotním semifinále boulderingu na mistrovství světa sportovních lezců ocitly v centru debaty. Mezinárodní federace IFSC se omluvila Rakušance Johanně Färberové, ve vysílání na YouTube byl k vidění detailní záběr zdola na její zadek se stopami od křídy, kterou lezci používají pro vysoušení rukou a prstů. foto: Getty Images

Nevhodné záběry v přenosu se po sobotním semifinále boulderingu na mistrovství světa sportovních lezců ocitly v centru debaty. Mezinárodní federace IFSC se omluvila Rakušance Johanně Färberové, ve vysílání na YouTube byl k vidění detailní záběr zdola na její zadek se stopami od křídy, kterou lezci používají pro vysoušení rukou a prstů.
  16:39

Je to už podruhé v této sezoně, co se tato Rakušanka dočkala omluvy za podobný incident.

Při přenosu okamžitě daný záběr kritizovali diváci na sociálních sítích a omluvil se i komentátor Matt Groom. Mezinárodní federace rychle následovala. 

„IFSC by se chtěla hluboce omluvit Johanně Färberové, rakouskému lezení, všem sportovcům a celé lezecké komunitě za záběry, které se vysílaly při semifinále boulderingu žen,“ uvedla v oficiálním prohlášení ještě v den závodu.

Za nevhodné záběry se federace Färberové omlouvala už v červnu při závodě Světového poháru v Innsbrucku. „Kolikrát musejí být tyhle věci provedeny špatně, než se naučíme, jak je dělat správně?“ poznamenal po posledním incidentu prezident IFSC Marco Solaris.

Kritizovanou pasáž federace ze záznamu přenosu na kanálu na YouTube smazala.

Světový šampionát ve sportovním lezení se koná v Moskvě, vyvrcholí v úterý finále v obtížnosti.

Zato Světový pohár v tomto sportu má problémy: předčasně totiž skončil. Po dvou závodech naplánovaných na podzim do Číny a podniku v Indonésii byla kvůli pokračující pandemii koronaviru zrušena i zastávka v Soulu, která se měla uskutečnit od 1. do 3. října.

Posledním světovým závodem tak je právě mistrovství světa.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!